Záhadná smrt 18leté Tiffany Valiante: Jen ve spodním prádle a bosa skočila pod vlak

Smrt na kolejích: Tiffany Valiante připravil vlak o všechny končetiny, rodina nevěří teorii o sebevraždě
Zdroj: Unsplash

Během jedné letní noci roku 2015 srazil v New Jersey vlak osmnáctiletou Tiffany Valiante. Tragédie se odehrála poblíž jejího domova. Případ byl rychle označen za sebevraždu. Rodina je však přesvědčena o tom, že čerstvou absolventku střední školy někdo zavraždil.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 21. 10. 2022 11:00

Přestože Tiffany Valiante tehdy prožívala poměrně bouřlivý rok, neměla prý důvod skoncovat se svým životem. Úřady měly vše zamést pod koberec, protože se dráhy chtěly vyhnout obvinění z nedbalosti. K tomu se ještě přidal vedoucí jednoho obchodu. Měl slyšet, jak si jeho zaměstnanci mezi sebou šuškají, že Tiffany někdo unesl a strčil pod kola vlaku...

Bouřlivý rok Tiffany Valiante

Na začátku 2014 měla Tiffany problémy se svou matkou Dianne. Hádky byly natolik vyostřené, že se si u nich pracovníci Úřadu na ochranu dětí podávali kliky. Dianne se pak přiznala, že svou dceru jednou udeřila. Obě souhlasily s tím, že začnou navštěvovat poradnu. Tam terapeut došel k závěru, že Tiffany nemá depresivní ani sebevražedné sklony a její rodinná situace je stabilní.

Možná ano, mimo domov se však chovala jinak. Nedokázala se vyrovnat se smrtí dědečka, což vyústilo v kouření marihuany, krádeže peněz a chození za školu. Na počátku roku 2015 přestala tajit lesbickou orientaci a otevřeně začala randit se ženami. Moc se jí ale ve vztazích nedařilo, kompenzovala si to sebepoškozováním. Přesto nezapomínala na svou budoucnost. Díky stipendiu chtěla začít navštěvovat Mercy College v New Yorku. Uvažovala také o kariéře v soudnictví a armádě.

Zmizení mladé dívky

Onoho osudného dne (12. července 2015) Tiffany se svými rodiči oslavila úspěšné zakončení střední školy. Kolem deváté hodiny večer však atmosféra zhoustla. Přišla řeč na debetní kartu rodičů, kterou Tiffany použila bez dovolení. Ona toto obvinění popřela. Lhala.

Matka šla nejprve prohledat Tiffanyino auto. Koutkem oka si všimla, jak si dívka strká do kapsy platební kartu. Chtěla to říct svému manželovi, jenomže sotva Tiffany spustila z očí, ta zmizela. Před domem pak našla pouze její mobil, bez kterého ji snad nikdy neviděli.

Když se dívka nevrátila domů ani o půl dvanácté, rodiče o jejím zmizení informovali policii. V ten okamžik již ale bylo pozdě. O sedmadvacet minut dříve totiž Tiffany srazil vlak. A to takovou silou, že jí odtrhl všechny čtyři končetiny. Zbylo jen torzo. Případ byl uzavřen rychle. Údajně šlo o sebevraždu. Jenomže později se objevily indicie, které naznačovaly něco jiného.

Vyšetřování smrti Tiffany Valiante

Na údajné Tiffanyině sebevraždě nesedělo hned několik věcí. Pod vlak “skočila” bosá a jen ve spodním prádle. Rodině to zprvu nepřišlo divné, a tak nechali její tělo zpopelnit, což byla osudová chyba. Dívčina matka začala o závěrech vyšetřování pochybovat po dvou týdnech od pohřbu. Rozhodla se projít okolí místa činu. V nedalekém lese našla, úhledně složené, Tiffaniyno oblečení. A to bylo divné. Pokud šla ke kolejišti bez bot, jak to, že podle pitevního protokolu měla chodidla zcela čistá?

To nebylo zdaleka vše. Ztratily se některé důkazy, jiné byly kontaminované a tudíž nepoužitelné. Výpověď měnil i strojvůdce. Jednou mu měla Tiffany skočit pod kola, podruhé ji vůbec neviděl a potřetí se měla krčit u kolejí. I přes tato procesní pochybení a neustálý tlak ze strany rodiny a kamarádů Tiffany, zůstává případ stále vedený jako sebevražda...

Zdroje informací:

Thedailybeast.com: Was High School Grad Being Chased Before Grisly Train Death?

Allthatsinteresting.com: Tiffany Valiante’s Death And The Unsolved Mystery Behind It

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články