Děti Benita Mussoliniho: Nemanželská dcera Edda holdovala módě, diktátor na ni poslal policii

Děti Benita Mussoliniho: Jeden syn skončil nedobrovolně v blázinci, z druhého se stal jazzový pianista a vzal si sestru Sophie Loren
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain/koláž Lifee
Benito Mussolini byl fašistickým protějškem Adolfa Hitlera, jen s tím rozdílem, že měl děti.Vittorio Mussolini se ve dvaceti letech stal poručíkem italského letectva. Fašismus i otce Benita miloval. Ve volných chvílích se věnoval psaní scénářů.Bruno Mussolini se stal taktéž slavným letcem. Zemřel však v pouhých 23 letech.Benitův nejmladší syn Romano Mussolini se proslavil jako jazzový pianista. Oženil se s Annou Marií Scicolone, sestrou známé herečky Sophie Loren. Na otce vzpomínal s láskou.+ 3 fotky+ 4 fotky

Benito Mussolini nebyl žádný troškař. Italský diktátor měl dětí doslova jako smetí. Nečekal je lehký osud, syn Albino byl nedobrovolně držen v léčebně a dopován opiáty. Dcera Edda, která se zajímala o módu, se zase před otcem neschovala ani ve Švýcarsku. A co se stalo s těmi dalšími?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 08. 2022 11:00

Benito Amilcare Andrea Mussolini byl italský premiér, novinář, politik a diktátor. Považuje se za spolutvůrce fašismu. Za své zločiny se dočkal popravy zastřelením a potupného zavěšení hlavou dolů na nosnících rozbombardované čerpací stanice.

Smutný osud syna Benita Mussoliniho

Mussoliniho první žena Ida Dalser se časem stala pro jeho režim velmi nepohodlnou. Benito se rozhodl, že se pokusí zamést veškeré stopy vedoucí k její osobě. Pro Idu to znamenalo, že bude muset nedobrovolně žít v blázinci. Jejich syn Albino na tom nebyl o nic lépe. Skončil v jiném ústavu, kde měl opakovaně dostávat injekce s opiáty vyvolávajícími kóma. To vedlo k jeho smrti.

Až v roce 2005 se svět díky dokumentu Mussoliniho tajemství dozvěděl o tom, jaký krutý osud si pro svou první ženu Idu a syna Albina diktátor připravil. Ale proč svou manželku tolik nesnášel? Prý měla mít důkazy o tom, že během první světové války bral od Francouzů úplatky na boj proti Rakousku. To by mohlo jeho rozjíždějící se kariéru nadobro potopit.

Nemanželská dcera Benita Mussoliniho

Edda patří mezi diktátorovy nemanželské děti. Její matku Rachele Guidi si vzal až o několik let později. Edda byla známá svou nekonvenční a drzou povahou. Nosila kalhoty ještě dlouho předtím, než to bylo pro ženy přijatelné. Navíc si užívala společenského postavení, které získala díky svému otci.

V dubnu 1930 se provdala za hraběte Galeazza Ciana a přijala titul hraběnky. Po celá třicátá léta působila jako poradkyně svého otce Benita. Když se v roce 1936 podívala do Německa, Hitler na ni pěl jen samé chvály. Spojenecká vítězství v Africe a Řecku přiměla jejího manžela k agitaci pro vytvoření mírové dohody, což souviselo i se sesazením Mussoliniho. To nakonec stálo hraběte místo ministra zahraničí. Edda poté prchla do Švýcarska i se svými dětmi, Benito totiž vydal rozkaz, aby je policie dopadla živé, či mrtvé.

Dlouho se tam ale neohřála. Jakmile ji vystopovali otcovi pohůnci, poslali ji zpět do Itálie, kde žila dva roky za velmi špatných životních podmínek. Mezitím se ale stihla zamilovat do Leonida Bongiorna, místního komunistického šéfa. Edda Mussolini se usadila v Římě, kde i zemřela ve věku 84 let.

Na další Mussoliniho potomky se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Benito Mussolini

Grunge.com: What Happened To Benito Mussolini’s Children?

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články