Hollywoodská legenda Dick Van Dyke: Musel se narodit až po svatbě rodičů, ti proto vymysleli fintu

Hollywoodská legenda Dick Van Dyke: Musel se narodit až po svatbě rodičů, ti proto vymysleli fintu
Zdroj: Wikimedia Commons/Bureau of Industrial Service, Public domain
"Nikdy bychom neměli soudit den podle počasí.""Všichni potřebujeme něco dělat, v něco doufat a někoho milovat.""Má matka jednou uvařila šunku a později ji našla schovanou v otcově šuplíku. Opravdu.""Naděje je základní živinou života a láska dává životu zase smysl."+ 1 fotka+ 2 fotky

Hollywoodská hvězda Dick Van Dyke je dítě štěstěny. Tento komik, herec, zpěvák a tanečník uspěl ve všem, co si zamanul. V jeho soukromí to ale už tak růžové nebylo. Dlouho nevěděl, kdy se narodil a kdyby nebylo sviňuch, už by nebyl mezi námi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 01. 2022 11:00

Dick Van Dyke je držitelem tří cen Emmy za sitcom The Dick Van Dyke Show. Začínal jako rozhlasový moderátor, poté přešel k filmu. Největší popularitu získal díky vlastní televizní tvorbě a legendárnímu disneyovskému filmu Mary Poppins (1964), kde si zahrál po boku Julie Andrews.

Tajemství narození Dicka Van Dykea

Dick Van Dyke zřejmě zdědil svůj důvtip po rodičích, oba prý měli velký smysl pro humor. Díky tomu nastala v den jeho osmnáctých narozenin poněkud bizarní situace. Máma Hazel mu totiž řekla, že osmnáct mu je už několik dní. Dick zůstal jako opařený a dožadoval se vysvětlení.

Za vše mohla administrativa. Narodil se předčasně a se zdravotními komplikacemi. Vše se ale v dobré obrátilo, jen jako datum narození nebylo zapsáno to skutečné, nýbrž to podle řádného termínu, kdy měl budoucí bavič přijít na svět. Dick si to chtěl ještě ověřit, a tak se na to zeptal své babičky. Ta mu prozradila tajemství. Datum narození posunuli jeho rodiče kvůli tomu, aby odvrátili skandál. Narodit se prostě musel až po svatbě...

Nejlepší historka Dicka Van Dykea

Dick Van Dyke zažil ve svém životě nejedno dobrodružství, ale jen jedno se může pyšnit označením nejlepší. V roce 2010 prozradil v talk show Craiga Fergusona, že kdysi holdoval surfování. Jednou však na prkně usnul, a když se probudil, kroužily kolem něj nebezpečně vypadající ploutve. Myslel si, že nastala jeho poslední chvilka.

Naštěstí to nebyli žraloci, ale sviňuchy. Prý ho dotlačily zpět ke břehu. Ač se Dyke neustále dušuje, že si to nevymyslel, odborníci nad tím kroutí hlavou. Sviňuchy se vyhýbají lodím i lidem. Možná jen dávají přednost celebritám.

Zdánlivě bezproblémová image

Jako jeden z mála mužů v tehdejším Hollywoodu se Dick Van Dyke těšil bezproblémové image. V roce 1974 se ale přiznal k závislosti na alkoholu, se kterou bojoval téměř dvě desetiletí. Tvrdil však, že nikdy nebyl opilý na place. Pil vždy až po práci, aby si odpočinul. Důvodem údajně byla jeho vrozená plachost. Když se napil, byl schopný na večírku navázat nové kontakty. Spadly z něj veškeré zábrany a stal se společenským. Svým přiznáním si to u fanoušků ale nijak nerozházel. Měli ho tak rádi, že mu prominou opravdu hodně.

Zdroje informací:  

Wikipedia.org: Dick Van Dyke

Grunge.com: Dick Van Dyke: The Untold Truth 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články