Bestie z And: Daniel Barbosa lákal děvčátka na bonbony, pak je znásilnil a rozsekal mačetou

Bestie z And: Daniel Barbosa lákal děvčátka na bonbony, pak je znásilnil a rozsekal mačetou
Zdroj: Pixabay.com

Daniel Barbosa připravil o život až 150 mladých dívek, na které se zaměřil kvůli tomu, že ještě byly panny. Lákal je na různé sladkosti nebo příslib práce. Poté je znásilnil a zavraždil mačetou.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 02. 2021 14:00

Daniel Camargo Barbosa se narodil 22. ledna 1930 v Kolumbii. Během soudního procesu, jenž započal v roce 1989 v Guayaquilu, dopodrobna popsal skoro všechna znásilnění a vraždy, kterých se dopustil během svého desetiletého řádění. Počet obětí byl možná až trojciferný.

Inteligentní, ale zvrácený

O Daniela Barbosu se od útlého dětství starala jeho macecha, matka totiž zemřela několik týdnů po porodu. Dioselina Fernandez si ale k chlapci nevytvořila žádný vztah. Naopak, libovala si v jeho psychickém ponižování. Jednou ho oblékla do dívčích šatů jen proto, aby se mu ve škole posmívali jeho spolužáci. Přesto byl Daniel vynikajícím studentem, i když asi hlavně díky tomu, že jeho IQ dosáhlo cifry 116. Školu však byl donucen opustit předčasně a začít pracovat.

V dospělosti se seznámil s osmadvacetiletou Esperanzou, kterou si chtěl vzít za ženu. Šokovalo ho však, že není pannou. A tak si začal klást podmínky. Byl ochotný zůstat, ale výměnou za to, že mu bude Esperanza do bytu vodit velmi mladé dívky, které bude moci znásilnit. Na policii měla odvahu jít až poslední (pátá) oběť. Barbosa vyfasoval nejdříve tři roky, po odvolání mu soudce přidal ještě dalších pět. V roce 1972 utekl po svém propuštění do Brazílie, odkud ho zase bleskem poslali zpět do rodné Kolumbie.

Smrtící sladkosti

Barbosa nebyl hloupý, jak již bylo uvedeno výše. Dobře věděl, že nejsnazší kořist najde v chudinských čtvrtích. Mladé dívky lákal na bonbony nebo sliby, že jim obstará práci. A jeho inteligence mu pomohla i při útěku z vězení. V roce 1974 je zatčen za vraždu devítileté dívky, kterou unesl přímo před školou. Policisté věděli, že to nebyla jediná oběť, prokázat mu však mohli pouze tento jeden zločin. Dostal pětadvacetiletý trest a byl přemístěn na ostrovní věznici Gorgona.

Tam nelenil a začal číst knihy. Třeba Freuda. Zároveň studoval příliv a odliv. V pravou chvíli si vyrobil primitivní člun a odplul. Úřady nad tím jen mávnou rukou, nemohl přece přežít. Právě že ano. Jeho další destinací bylo Quito, hlavní město Ekvádoru, kde se živil pouličním prodejem. Po přesunu do Guayaquilu, což je pro změnu největší ekvádorské město, začal znovu vraždit. Zadržen byl v Quitu až v roce 1986, jen pár minut poté, co zavraždil další devítiletou dívku. V tašce měl její zakrvácené oblečení.

Oko za oko

Během výslechu Barbosa prohlašoval, že se zaměřil na velmi mladé dívky proto, že se mu líbilo, jak při sexuálním styku křičí bolestí. Mstil se tak prý za ženskou nevěru. S ohledem na jeho řádění nebyl trest ve výši šestnácti let adekvátní, ale bohužel v Ekvádoru tou dobou neexistoval vyšší trest. Ve vězení se z něj prý stal křesťan a společníka mu dělal Pedro Alonso Lopez, který měl znásilnit a usmrtit až tři stovky žen.

V roce 1994 si Daniela vyhlédl další vězeň – Geovanny Noguera, který byl bratrancem jedné z obětí, a ubodal ho. Barbosovi, který právě nalezl Boha, se tak dostalo vskutku starozákonního trestu.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Daniel Camargo Barbosa

Murderpedia.org: Daniel Camargo Barbosa

Criminalminds.fandom.com 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články