Bermudský trojúhelník v Irsku: Prý v něm zmizelo osm žen, těla se nikdy nenašla

Záhadný trojúhelník v Irsku: Proč v okolí Dublinu zmizelo beze stopy osm žen?
Zdroj: Pixabay

Kromě proslulého Bermudského trojúhelníku existuje také jeden v okolí Dublinu. Irský trojúhelník je z trochu jiného soudku, prý v něm zmizelo osm žen. U mnoha z nich nebyl důvod, proč by měly opustit fungující rodiny. Je za tím dosud neodhalený sériový vrah?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 02. 2023 11:00

V takzvaném Irském trojúhelníku se během let 1993-98 ztratilo prý až osm žen. Dodnes ale není jisté, zda tam řádí sériový vrah, nebo jde o obchod s bílým masem. Třetí možnou teorií jsou sebevraždy...

Osm zmizelých žen

Poprvé se o Irském trojúhelníku začalo psát v polovině devadesátých let. Nejprve si policie myslela, že jde o práci sériového vraha. Všechny ženy totiž zmizely v okruhu 129 kilometrů od Dublinu. Kdybychom pospojovali místa jejich zmizení, dostaneme trojúhelník. Žádná ze zmizelých žen neměla důvod k útěku a zanechala za sebou jak rodinu, tak i přátele.

Nikdy nebylo nalezeno ani jedno tělo. Ženy byly v rozmezí 17 až 39 let a na první pohled byste o nich řekli, že jsou velmi atraktivní a přitažlivé. Jako první zmizela 26. března 1993 sedmadvacetiletá Annie McCarrick. Byla to Američanka studující v Irsku. Naposledy dala svým známým vědět, že jde na túru. Večer se po ní slehla zem. Hledat ji dokonce přiletěli i její rodiče, po půl roce to ale vzdali.

Jako další zmizela Eva Brennan. U ní si ale vyšetřovatelé mysleli, že jde o sebevraždu. Trpěla vážnými psychickými problémy. Jako třetí v pořadí byla Imelda Keenan, která odběhla na poštu. JoJo Dullard krátce před zmizením volala z telefonní budky svému příteli. Zavěsila, jakmile poblíž zastavilo auto, které ji mělo dovézt zpět do města. Fiona Pender by mohla být pohřbená v horách, nikdy se to ale nepovedlo potvrdit. Sedmnáctiletá Ciara Bender se zase vyplížila v noci ven z domu a zmizela. Ani Fiona Sinnott neměla vůbec žádný důvod odejít. Měla jedenáctiměsíční dcerku. Poslední byla Deirdre Jacob. Ta se 28. července 1998 doslova vypařila za bílého dne.

Záhada Irského trojúhelníku

Jako první se do hledáčku policie dostal násilník Larry Murphy. Existovala možnost, že je zodpovědný za zmizení minimálně tří žen. Žily totiž poblíž jeho domova. Murphy byl v roce 2001 poslán do vězení za únos, znásilnění a pokus o vraždu. Dva lidé totiž náhodou viděli, jak na svém pozemku škrtí nějakou ženu. Neváhali a zasáhli.

Přesto Larry popírá, že by byl vrahem z tajemného trojúhelníku. Do karet mu hraje to, že proti němu neexistují žádné přímé důkazy. Jde jen o dohady a spekulace. Na práci sériového vraha nevěří ani FBI. Sériové vraždy tvoří z celoročního objemu všech spáchaných vražd jen velmi malé procento. Jde tedy spíše o vzácný jev. To potvrzuje i statistika obětí. Ač byly, jak již bylo uvedeno výše, mladé a přitažlivé, nešlo o jeden typ, což by u sériového vraha pravděpodobně muselo být.

Co když ženy zavraždili jejích manželé nebo partneři, kteří je mnohdy viděli naživu jako poslední? A co třeba rodič nebo sourozenec? I s těmito verzemi vyšetřovatelé pracovali. Dozvíme se někdy pravdu o Irském trojúhelníku?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Ireland's Vanishing Triangle

Historicmysteries.com: The Vanishing Triangle: Irelandš Disappearing Women

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články