Karma jako nástroj odplaty: Mel Ignatow unikl trestu za vraždu přítelkyně, spravedlnost ho čekala doma u stolu

Znásilnění a vražda Brendy Schaefer: Viníka dostala až karma
Zdroj: Unsplash

Mel Ignatow byl muž, který rozhodně nestrpěl, aby se nějaká žena rozešla s ním. Kopačky vždy musel dát on. Když se dozvěděl, že s ním chce ukončit vztah jeho přítelkyně Brenda Schaefer, brutálně se jí pomstil. Soudy na něj byly krátké, ale stejně se dočkal odplaty, když opravdu bizarním způsobem zaúřadovala karma.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 03. 2023 16:00

Sourozenci Brendy si byli téměř jistí, že je mrtvá. Dobře věděli, co je její přítel zač. Jen jejich matka byla až do samotného konce přesvědčena, že je "pouze" nezvěstná. O to krutější to pak pro ni bylo, když se dozvěděla, co se skutečně stalo.

Smrt Brendy Schaefer

Melvin Henry Ignatow se narodil 26. března 1938 v Pensylvánii. Na podzim roku 1986 se seznámil s Brendou Schaefer, se kterou začal záhy chodit. Po dvou letech se ale Brenda svým přátelům přiznala k tomu, že je k ní Melvin velmi hrubý. On nebyl hloupý a věděl, že se s ním chce rozejít. A tak začal plánovat pomstu, ke které přizval i svou bývalou přítelkyni Mary Ann Shore.

Rozhodli se, že vražda proběhne v jejím domě. Vykopali hrob a odhlučnili všechny stěny. Na konci září 1988 se Brenda s Melem setkala, aby mu vrátila šperky, které jí koupil. On ji však místo toho zatáhl do Annina domu, kde ji přivázal ke skleněnému konferenčnímu stolku. Svlékl ji, zavázal oči a do úst dal roubík. Následovalo znásilnění, mučení a smrt. Mary Ann se toho všeho účastnila a čin důkladně nafotila.

Vyšetřování Brendina zmizení

Opuštěné Brendino auto bylo nalezeno poblíž domu, v němž žila se svými rodiči. Netrvalo dlouho a Ignatow byl označen za hlavního podezřelého. Jeho osobnost poté zkoumal Roy Hazelwood z FBI, jenž dospěl k názoru, že Ignatow je typ člověka, který se rozejde s vámi, nikoli vy s ním.

Bohužel však neexistovaly žádné fyzické důkazy, které by ho  spojily s Brendiným zmizením. V roce 1989 nabídli policisté Melvinovi možnost svědčit před velkou porotou, aby očistil své jméno. Tehdy se poprvé zmínil o Mary Shore. Ta paradoxně policistům vše vyklopila. Avšak ani po nalezení Brendina těla neměli policisté dostatek důkazů. Přesto Ignatowa obvinili z její vraždy. Těsně před Vánocemi roku 1991 však byl zproštěn všech obvinění. Mary se totiž na svědecké lavici chovala jako blázen, takže jejímu svědectví nikdo nevěřil.

Vše napravila karma

Asi o šest měsíců později našel instalatér v bývalém Ignatowě domě v podlaze plastový sáček naplněný Brendinými šperky. A také tři ruličky nevyvolaného filmu. Obsahovaly více než stovku fotografií, podle kterých bylo policistům jasné, že si Shore nic nevymýšlela. Brenda byla svázaná, znásilněná a zavražděná. To ale bylo stejně jedno. Dle zákonů nemohl být Melvin stíhán za zločin, u něhož byl již jednou zproštěn viny.

Soudit ho mohli jen za křivou výpověď, což mu vyneslo osm let za mřížemi. Poté se dopustil stejného přečinu a z basy vylezl až v roce 2006. Stal se z něho svobodný muž. Dlouho se ale ze svobody neradoval. O dva roky později nešťastnou náhodou upadl a hlavou se praštil do skleněného konferenčního stolku, podobného tomu, k němuž kdysi připoutal Brendu... Na místě vykrvácel. Postarala se nakonec o spravedlnost karma?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Mel Ignatow

Allthatsinteresting.com: How Melvin Ignatow Got Away With Murder - Before Eventually Being Killed By Karma

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články