V hrobce své ženy strávil 12 let, na posmrtný život se jej přišli zeptat i tibetští mniši

V hrobce své ženy strávil 12 let, na posmrtný život se jej přišli zeptat i tibetští mniši
Zdroj: Pixabay

Když Jonathanovi Reedovi zemřela v roce 1893 manželka Mary, nedokázal se s tím smířit. Vždyť jí bylo jen 59 let. Rozhodl se pro velmi neobvyklé řešení. Bylo mu jedno, jestli tím vyvolá velkou senzaci. Hlavně, že milovaná choť zůstala po jeho boku. Svým způsobem...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 14. 12. 2021 14:00

Zármutkem zasažený Jonathan Reed nechal ostatky své milované Mary převézt do mauzolea jejího otce na hřbitově Evergreens v Brooklynu. Zprvu se nedělo nic zvláštního, pak ale začal Jonathan zesnulou ženu každý den navštěvovat. A trávil tam dlouhé hodiny.

Já, papoušek a ty

Tchánovi se to po několika týdnech přestalo líbit, Jonathan ale jeho výtky přecházel mlčením. Když tchán v roce 1895 zemřel, koupil Jonathan v části Whispering Grove novou kryptu, kde poté nechal rakev své milé přenést. Teď už mu nebránilo nic v tom, aby se k ní rovnou přestěhoval. Sbalil kufry a papouška a vydal se vstříc životu v kryptě. Aby tam měl alespoň nějaké pohodlí, nechal si tam přinést další rakev, kterou používal jako postel.

Ale to nebylo zdaleka vše. Prostory hrobky, v rámci možnosti, zútulnil. Přinesl nábytek i kamna. Na stěny dal obrazy a hodiny. Do uren zase květiny. Nezapomněl ani na balíček karet a Maryino pletení. Co se týče upovídaného opeřence, toho si po zesnutí nechal vycpat.

Turistická atrakce na hřbitově

Jonathanovo neobvyklé počínání neušlo veřejnosti. První rok se u krypty objevilo až sedm tisíc zvědavců. Podle svědků vedl se svou ženou dlouhé hovory a připravoval různá jídla. New York Times v roce 1905 napsaly, že pan Reed se nedokázal smířit s odchodem své ženy.

Věřil, že ji ve skutečnosti, alespoň dle jeho slov, “opustilo vnitřní teplo”, a stačilo prý začít kryptu vytápět. Mary to sice neprobudí, bude však alespoň dál klidně spát v rakvi. Jonathanovi přátelé uvedli další zajímavou věc. Byl přesvědčený tom, že mu jeho žena rozumí...

12 let v rakvi

„Moje žena byla velmi pozoruhodná. Naše životy se vzájemně prolínaly. Když zemřela, měl jsem jediné přání - navždy uctívat její památku,” svěřil se Jonathan listu Brooklyn Daily Eagle. Jednou ho dokonce navštívila skupinka tibetských mnichů. Domnívali se, že by mohl mít nějaké informace o posmrtném životě.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený ↟ Aтнeɴα ↟ (@morbid_goddess)

Jonathan Reed zemřel v roce 1905. Náhodný kolemjdoucí jej našel v kryptě v bezvědomí, ruce měl natažené k Mary. Skoro jako by věděl, že se s ní brzy setká. Po převozu do nemocnice se nedalo již nic dělat. Pohřbili ho vedle jeho ženy, do rakve, v níž předtím spával. Od té doby nikdo neotevřel dveře mauzolea...

Zdroje informací: 

Anomalien.com: The Unusual Story Of The Man That Lived In His Wife’s Tomb 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články