Matka posedlá apokalypsou: Ve svých dětech prý viděla zombie, a tak se jich zbavila

Matka posedlá apokalypsou: Pátý manžel jí pomotal hlavu, ve svých dětech viděla zombie
Zdroj: Profimedia

Lori Vallow vypadala na první pohled zcela nevinně, ale ve skutečnosti byla posedlá apokalypsou. K tomu ji přivedl její pátý manžel, který hlásal spoustu bludů a živil se jako hrobař. Pak v roce 2019 zmizely její dvě děti. Zatímco ostatní rodiče by byli zdrceni, Lori se zdála být naprosto v klidu...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 07. 2022 11:00

Lori Vallow Daybell již od začátku nehodlala nijak pomáhat úřadům, které se snažily její děti najít. Tím se ale stala hlavní podezřelou. V její prospěch nehrál ani fakt, že před pár měsíci zemřel její manžel Charles. A k tomu také došlo za velmi neobvyklých okolností.

Posedlost apokalypsou

Lori Vallow se narodila 26. června 1973 v Rialtu v Kalifornii. Vyrůstala v mormonské rodině a její okolí ji popisovalo jako “sladkou a tichou” dívenku. V dospělosti se z ní ale stala, v přeneseném slova smyslu, hotová dračice. Zažila bouřlivý milostný život zahrnující až pět manželství. A se čtvrtým partnerem se její osobnost pomalu měnila k horšímu. V roce 2017 začala její posedlost apokalyptickou literaturou Chada Daybella, který se živil hrobařinou.

Tvrdil, že slyší hlasy, které mu sdělují vize budoucnosti. O rok později se Lori objevila na jeho podcastu, kde hovořil, jak se připravit na druhý příchod Ježíše Krista. Nezapomněli se však také zmínit o zombiích, které ale prý nebyly živými mrtvými, nýbrž lidmi, jejichž duše nahradily temné entity. Stačil jeden večer a oba věděli, že mezi nimi přeskočila jiskra. Jenže oba byli zadaní. Vallow chtěla do nového vztahu skočit po hlavě, a tak začala svého manžela a děti označovat za “zombie”.

Záhadné zmizení dětí

V roce 2019 si Charles všiml, že posedlost jeho manželky Lori náboženskou literaturou je až nezdravá. Obrátil se na policii a vyjádřil také obavy o bezpečnost dětí. Zanedlouho požádal o rozvod. Tohle všechno se mu stalo osudným, zastřelil ho Loriin bratr Alex Cox, který se pak hájil tím, že se jen bránil. Prý chtěl ochránit Lori, jenž se dostala se svým mužem do potyčky.

V září 2019 přesunula Lori své děti a bratra do Rexburgu v Idahu, aby to měla blíž k apokalypsou posedlému Daybellovi. A tehdy došlo k dalším tragickým událostem. Jako první zmizela šestnáctiletá Tylee, a to během výletu v Yellowstonském národním parku. Krátce předtím, než se po ní slehla zem, ji matka označila za démona.

Když o dva týdny později zmizel sedmiletý JJ, zavolala Lori do školy s tím, že ho odhlašuje kvůli domácí výuce. I z něj se prý stala zombie. I když jsou okolnosti zmizení dětí zatím nejasné, podle GPS Alexe Coxe se měly nacházet na pozemku Chada Daybella. Existuje možnost, že je pohřbil na dvorku.

V druhé polovině října pak za záhadných okolností zemřela jeho žena Tammy. Jen o pár týdnů později odletěla Lori s Chadem Daybellem na Havaj, kde se vzali. A tehdy se o ně konečně začala zajímat policie. Vyšetřovatelé totiž zjistili, že vyprávějí lidem podivné historky. Kupříkladu to, že Tylee měla zemřít rok před svým otcem...

Uvnitř zvráceného apokalyptického kultu

Jakmile se policistům podařilo zjistit, že pár pobývá na Havaji, nařídili Lori, aby do pěti dnů přivezla své děti na stanici. To samozřejmě neudělala, a tak byla v únoru zatčena. Pak začaly na povrch vycházet temné detaily. Nechtěla zabít jen své děti, ale i všechny známé, kteří taktéž spadali do kategorie zombie.

Těla dětí se našla v červnu 2021 během prohlídky Chadova domu. JJ byl od hlavy po paty obalený lepící páskou. Ostatky Tylee byly rozřezány a spáleny. Za mříže tak putoval i Chad. V květnu 2022 byli novomanželé Lori a Chad Daybellovi obviněni z vraždy prvního stupně.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Killings of Tylee Ryan and JJ Vallow

Allthatsinteresting.com: Meet Lori Vallow Daybell, The Apocalypse-Obsessed Mom Who Allegedly Killed Her Kids Because They were ‘Possessed’

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články