Modrooká řeznice Susan Wright: Svému muži zasadila 193 bodných ran, prý šlo o sebeobranu

Modrooká řeznice: Susan Wright zasadila svému muži 193 bodných ran, pak ho zahrabala na dvorku
Zdroj: Unsplash

Manželé Wrightovi vypadali navenek naprosto spokojeně. Měli dvě děti a pohodlný život v texaském Houstonu. V lednu roku 2003 však Susan přivázala svého manžela k posteli a bodla nožem celkem 193krát. Proč?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 11. 2022 16:00

Je překvapivé, že po tak hrůzném činu se snažila celou místnost nejprve důkladně uklidit. Až poté se udala se slovy, že šlo o sebeobranu. Manžel ji prý dlouhodobě týral. Obžaloba však byla jiného názoru...

Brutální vražda Jeffa Wrighta

Susan se se svým budoucím manželem seznámila v roce 1997, kdy pracovala jako servírka v Galvestonu. Brzy otěhotněla. Ještě před narozením syna Bradleyho proto došlo na svatbu. O pár let později přišla na svět dcera Kailey. Vše se zdálo být zalité sluncem, ale údajně jen navenek. Susan tvrdila, že Jeff bral často drogy a pil. Navíc měl sklony k násilí. Když se 13. ledna 2003 vrátil domů po údajném kokainovém večírku, udělala s tím jednou provždy konec.

Než k tomu došlo, Jeff prý napadl Bradleyho a Susan znásilnil. Během toho se natáhla pro nůž a bodla ho. Pak už nemohla přestat. Dle obžaloby to ale bylo jinak. Pod záminkou zpestření sexuálního života ho připoutala k posteli, popadla nůž a začala sázet jednu ránu za druhou. Celkem mu zasadila 193 bodných ran. Jednou mu do hlavy zarazila nůž tak silně, že se jí zlomil. Až byl masakr dokonán, přišlo na řadu ukrytí těla.

Jak zakrýt vraždu manžela

Proč Susan otálela s přivoláním policie? Prý byla přesvědčená, že její muž vstane z mrtvých a začne se jí mstít. Když se nic nedělo, odvezla tělo na dvorek a hodila do vykopané díry, kde měla být původně fontána. Pak se pokusila ložnici vyčistit bělidlem, ale cákance krve byly úplně všude. O několik dní později zjistila, že její pes vyhrabává Jeffovu mrtvolu a to jí došlo, že tenhle průšvih už tajit nemůže.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Treble 3’s (@treble3s)

Zavolala svému právnímu zástupci Nealu Davisovi a ke všemu se mu přiznala. Vraždu ale odmítala, trvala na sebeobraně. Státní zástupce ji ale před porotou popsal jako bývalou tanečnici nahoře bez, ženu lačnící po penězích z manželovy životní pojistky. A podařilo se mu to. Porota ji odsoudila k 25 letům vězení. Příběh modrooké řeznice, jak se jí začalo přezdívat, však ještě neskončil...

Susan Wright na svobodě

V roce 2008 se Susan Wright objevila v soudní síni znovu. Tentokrát se chtěla proti svému rozsudku odvolat. A měla k tomu silný kalibr – Jeffovu bývalou snoubenku. Misty McMichael dosvědčila, že se Jeff choval hrubě i k ní. Jednou ji měl dokonce shodit ze schodů. Díky tomuto prohlášení byl Susan snížen trest na dvacet let. V roce 2020 byla, po 16 letech, podmínečně propuštěna. Když se znovu mohla nadechnout čerstvého vzduchu, vyslovila pouze jedno přání: prožít zbytek života v klidu.

Zdroje informací: 

Wikimedia.com: Susan Wright (murderer)

Allthatsinteresting.com: The Chilling Case of Susan Wright, The ‘Blue-Eyed Butcher’ Who Fatally Stabbed Her Husband 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články