Nejbizarnější americké zákony: Zakazují chrápání ve vlastní ložnici i líbání s knírkem

Nejbizarnější americké zákony: Zakazují chrápání ve vlastní ložnici i líbání s knírkem
Zdroj: Pixabay

Spojené státy americké jsou považovány především za zemi svobody a příkladné demokracie. Ale je tomu skutečně tak? Pojďme se podívat na ty nejvtipnější, a zároveň nejabsurdnější americké zákony, nad kterými zůstává rozum stát.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 01. 2022 09:00

Moc zákonodárná je v USA delegována na Kongres, jenž se skládá ze dvou komor: Sněmovny reprezentantů a Senátu. Zákon lze navrhnout v každé komoře, jeho schvalování je ale opět společné. Přestože se zde shromažďuje spousta vzdělaných a chytrých lidí, a ve vedení jednotlivých států také, výsledek jejich práce někdy působí spíše naopak...

Bizár v Louisianě

Právní systém Louisiany ve Spojených státech vyniká. Podobný byste tam nenašli. Tak třeba nesmíte chrápat ve vlastní ložnici. Tedy pokud máte otevřená okna. Při zavřených si můžete dělat, co chcete. Příjemného louisianského vánku si tak mohou užívat pouze nechrápající lidé. A co teprve pravidlo tří sendvičů? Na každé smuteční hostině lze sníst jen tři, při čtvrtém hrozí pokuta.

Krátké polibky v Iowě

Iowa nenabízí jen lány s kukuřicí, ale také skvělé restaurace a jedny z nejlepších pivovarů na Středozápadě. Avšak v Mount Vernon si nemůžete z žádného parku utrhnout ani jednu květinu. Ve vesničce Marshalltown je zase zakázáno nechat koně sežrat hydrant. Mají je tam snad z ovsa? A v Indianole můžete zapomenout na pojízdné zmrzlinářské auto. Již před lety zde bylo toto podnikání zrušeno.

Ještě podivnější je ale zákon o polibku, který by měl trvat maximálně pět minut. V souvislosti s tím je zakázáno, aby ženu na veřejnosti líbal muž s knírkem. V Ottumwě je zase nežádoucí, aby muž mrkal na ženy, které nezná.

Cizoložství v Západní Virginii

V Západní Virginii nesmíte na dvoře souseda vykopávat ze země ženšen, lze to pouze s patřičným povolením. V Nicholas County musí být kněží jen nudní suchaři. Během bohoslužeb nesmí vyprávět vtipy ani zábavné historky. Dále se nesmí plivnout na chodník, po němž kráčí žena. Oficiálně je zakázáno i cizoložství.

Znáte někoho, kdo si rád píská pod vodou? Ve Virginii asi ano a musí to být otravné, když je to postaveno mimo zákon. Stejně tak spaní ve vlaku. A pokud si budou učitelé ve škole stěžovat, že dech vašeho dítěte páchne po cibuli, vytáhněte si peněženky.

Kojení na Aljašce

A konečně nejsevernější a nejzápadnější stát USA Aljaška. Na co si tam dávat pozor? Když někdo loví losy, nesmíte mu šeptat do ucha. Kdo si chce pochutnat na veřejném místě na živém úhoři, měl by předtím hlasitě zvolat: „Pozor! Idiot pojídající živé úhoře!” Kojení na veřejnosti je naopak zcela legální, jen nesmí být dítě starší šesti měsíců.

Má soused na zahradě hezčí sníh? Jestli ho hodláte ukrást za účelem stavby sněhuláka, je to nezákonné. Jestliže potřebujete materiál na iglú, je vše v pořádku. Za žádnou cenu se zde nesmí z letadla vyhazovat los, není také žádoucí dívat se z výšky na ty, co jsou na zemi. Zcela nepřijatelný je sex mezi losy v ulicích města. Na radovánky mají les.

V městečku Anchorage zase nesmí na předním sedadle jakéhokoli motorového vozidla sedět více než tři lidi. V Juneau budou mít problém všichni milovníci plameňáků. Tento opeřenec nesmí vstoupit do kadeřnictví ani kosmetického salonu.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Politický systém Spojených států amerických 

Grunge.com: Weirdest Laws In Louisiana, Iowa, West Virginia, Alaska

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články