Černá vdova s jedem na krysy: Velma Barfield své poslední oběti otrávila pivo

Černá vdova: Velma Barfield likvidovala své oběti jedem na krysy
Zdroj: Unsplash

Velma Barfield nebyla jen obyčejná černá vdova, na svědomí má kromě několika partnerů také své rodiče. Všichni zemřeli stejně. Objevily se u nich žaludeční potíže a měli pocit, že uvnitř hoří. Velma jim pomáhala na onen svět jedem na krysy.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 11. 2022 16:00

Tuto otázku si kladlo mnoho lidí. A když vyšla najevo hrůzná pravda, spousta lidí nad tím stále kroutila hlavou. Vypadala jako neškodná babička, chodila do kostela a víra pro ni byla nade vše. Není divu, že se našlo pár bláznů, kteří protestovali proti jejímu uvěznění.

Černá vdova Velma Barfield

První obětí Velmy se stal Thomas Burke. Vzala si ho v pouhých sedmnácti letech. Bylo to hlavně kvůli tomu, že chtěla zoufale odejít z domova. Utíkala před otcem, který ji dlouhou dobu sexuálně zneužíval. Svatba s Thomasem byla vytouženým východiskem z této hrozné situace. A nebylo to mezi nimi vůbec špatné. Narodily se jim i dvě děti. Pak ale Velma prodělala hysterektomii a stala se závislou na lécích proti bolesti. Thomas kvůli tomu začal pít.

Po jedné velké hádce ho opustila i s dětmi. Jejich dům však ještě téhož dne vzplanul a stal se pro něho smrtící pastí, z níž nebylo úniku. Velma nejprve měla pocit viny, pak jí ale došlo, že by tímto způsobem mohla v budoucnu vyřešit další problémy.

Nová láska, další smrt

“Nedařilo” se jí ani s druhým manželem, Jenningsem Barfieldem. Když jí tento vdovec se dvěma vlastními dětmi vytkl, že bere moc léků a naznačil, že přemýšlí o rozvodu, záhadně onemocněl a zemřel. Poté se Velma na nějaký čas přestěhovala k rodičům. I oni krátce nato zemřeli. Otce prý skolila rakovina, u matky ale zaúřadovaly "nevysvětlitelné příčiny". Bylo to zvláštní. Všichni pociťovali pálení a měli nutkání zvracet.

Později se na scéně objevil jistý Stuart Taylor a černá vdova se dopustila osudové chyby. Když zjistil, že padělala šeky na jeho jméno, velmi se rozčílil. Před odjezdem do kostela mu ale Velma podala pivo. Myslel si, že je to na usmířenou. Ale bylo spíše na rozloučenou. Uprostřed bohoslužby se mu udělalo nevolno. Měl pocit, jako by vevnitř celý hořel. Musel se vrátit domů, kde strávil celou noc zvracením. Ráno prosil Velmu, aby ho vzala do nemocnice. Doktor jen konstatoval, že jde o zánět žaludku a ať užívá předepsané léky. Příští ráno si už žádný lék nevzal...

Velmina sestra byla přesvědčena o tom, že je vražedkyně. To také řekla i na policii. Po pitvě se ukázalo, že Taylor měl v žaludku jed na krysy. Totéž se pak potvrdilo i u jejích dalších obětí. Velma nejdříve zapírala, přiznala se až svému synovi, jemuž nedokázala lhát. „Chtěla jsem jen, aby byli nemocní," dodala mezi vzlyky.

Černá vdova v cele smrti

Velma Barfield se přiznala celkem ke čtyřem vraždám. Stala se první ženou, která byla popravena smrtící injekcí. Vedle mediálního šílenství vzniklo také celé hnutí, které se ji snažilo osvobodit. Podporoval je i její psychiatr, jenž tvrdil, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti. Soudce to ale nepřesvědčilo a na 2. listopad 1984 nařídil popravu. Venku se mezitím shromáždili její odpůrci a příznivci. Jedni skandovali, ať už zemře, druzí prosili o její život. Po aplikaci smrtící injekce prý byla uvolněná. Černá vdova Velma Barfield se dožila 52 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Velma Barfield

Allthatsinteresting.com: The Shocking Crimes Of Velma Barfield, The Death Row Granny

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články