Nezkrotná groupie Lori Maddox: Čtrnáctiletou dívku připravil o panenství bledý David Bowie s vlasy barvy mrkve

Divoká groupie: Nezletilá Lori Maddox to táhla s Davidem Bowiem, Jimmym Pagem i Mickem Jaggerem
Zdroj: Profimedia

Lori Maddox byla posedlá třemi věcmi - sexem, drogami a rokenrolem. Na tom by možná nebylo nic divného, jenže jí bylo pouhých 14 let. Toto je její neuvěřitelný příběh...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 11. 03. 2023 11:00

V sedmdesátých letech byste v Los Angeles našli jen málo mladých lidí, kteří by netoužili po volnosti. Zejména po té, která spočívala v cestování s kapelami z jednoho koncertu na druhý a nahlížení do jejich soukromého a bohatého životního stylu. Obvykle šlo o dívky, kterým se říkalo také groupie. Jednou z nich byla Lori Maddox.

Setkání s Davidem Bowiem

Když bylo Lori čtrnáct, seznámila se se Sable Starr, jenž byla známá jako "královna groupie scény". I ona byla nezletilá. To jí však nezabránilo v tom, aby se účastnila večírků na Sunset Strip, kde začala záhy vodit i Lori. Ta se zde seznámila s Davidem Bowiem.

Bylo to v E-Clubu, čili na místě, kde se pravidelně setkávaly různé rockové hvězdy. Hojně se zde braly drogy a zavíraly oči před tím, že se muzikanti oddávají orgiím s neplnoletými dívkami. Když Lori uviděla Davida Bowieho poprvé, vylekala se. Měl vlasy barvy mrkve, oholené obočí a nejbělejší kůži, jakou si lze jen představit. Raději předstírala, že již má doprovod. Nechtěla s ním skončit na hotelovém pokoji. Vydržela to pět měsíců, pak s ním přišla o panenství.

Taková normální dívka

Kdybyste Lori potkali během týdne, nenapadlo by vás, že je ve skutečnosti pěkně divoká. Poctivě chodila do školy, poslouchala mámu a byla hodná na své sestry. O víkendech se však vyplížila do víru města. V nočních klubech se stýkala s mnohem staršími muži. Svůj životní styl považovala za zcela normální. Vlastně si v něm libovala.

Po románku s Bowiem se o Lori začal zajímat Jimmy Page, kytarista a zakladatel Led Zeppelin, což byla v té době největší rocková kapela. Poslal pro ni limuzínu, která ji zavezla do hotelu, v němž byl ubytován. Tentokrát to ale nebylo jako s Bowiem. Neutekla. Ba naopak. Zamilovala se.

Tajný vztah s lídrem Led Zeppelin

Nemohlo to skončit jinak. Vzhledem k Lořině věku musel být jejich vztah tajný. Jimmymu to ale bylo jedno. Sice s ním nemohla cestovat tryskáčem mezi jednotlivými štacemi, zato na něho vždy poslušně čekala v hotelovém pokoji, kam se pokaždé vracel. Jenomže po nějakém čase ji to přestalo bavit.

„Celý můj život se omezil jen na čekání," svěřila se jednou Lori. Zkoušela jsem jít na střední školu, ale nemohla jsem se na nic soustředit. Navíc po Davidovi a Jimmym... jak bych mohla skončit s nějakým obyčejným klukem? Hollywoodský styl života mě prostě naplno pohltil a na nic jiného jsem neměla čas."

Divoká jízda s Jaggerem, McCartneym a Lennonem

Každá pohádka jednou skončí. Jimmy Page našel zalíbení v Bebe Buell, což byla milenka Stevena Tylera. Láska byla pryč. Lori teď byla jen pro pouhou zábavu. A tak se znovu rozjela. Ještě před osmnáctinami toho stihla hodně.

Vyfotila se s Johnem Bonhamem, bubeníkem Led Zeppelin, "sjela" se s Iggym Popem a v koupelně si zase užila rychlovku s Mickem Jaggerem. Dokonce se připletla do barové rvačky mezi Paulem McCartneym a Johnem Lennonem. Když se jí později ptali na její život, ničeho nelitovala. „Vždyť jsem jezdila v limuzínách s policejním doprovodem," pochvalovala si. Nyní je ale víc opatrná. Ve věku 65 let si uvědomuje, že by nevydýchala, kdyby se takto bavila její vlastní dcera...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Lori Maddox

Allthatsinteresting.com: From Bowie To Page, Lori Maddox Was Rock'N'Roll Most Notorious - And Underage - Groupie

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články