Patnáctiletá vražedkyně: Policie našla její tajný deník, nebylo to hezké čtení

Mladá vražedkyně: Devítiletou sousedku uložila do mělkého hrobu, prý u toho zažívala velkou euforii
Zdroj: Pixabay

Alysse Bustamante navenek působila jako obyčejná americká holka. Jenže trpěla sebepoškozováním a sociální sítě zahlcovala příspěvky o násilí. A pak jednoho dne opravdu brutálním způsobem zabila svou devítiletou sousedku Elizabeth. Co ji k tomu vedlo?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 12. 07. 2022 11:00

Alyssa Bustamante měla dvě osobnosti. Ta, kterou prezentovala na veřejnosti, představovala “milou a sladkou dívku”. Když se ale vrátila domů a sedla k počítači, ukázala se druhá. A ta se neštítila provést jeden z nejohavnějších činů vůbec - zavraždit dítě.

Problematické dětství Alyssy Bustamante

Alyssu vychovávali její prarodiče v Missouri. Matka užívala drogy a otec byl se ve vězení za napadení. Prarodiče jí zřejmě prospívali, neboť ve škole se velmi zlepšila, domů začala nosit jedničky a dvojky. Dokonce navštěvovala i místní kostel. V roce 2007 se však pokusila o sebevraždu. Pak strávila deset dní na psychiatrii.

Lékaři dívce pro jistotu předepsali antidepresiva. I přesto časem začala se sebepoškozováním. Jizvy na zápěstích také často ukazovala svým přátelům. A to nebylo vše. Její profily na sociálních sítích byly plné slov o zabíjení a řezání. Na YouTube také zveřejnila video, kde se snažila přimět své dva bratry, aby se dotkli plotu pod elektrickým vedením.

Patnáctiletá vražedkyně

Elizabeth Olten žila jen o čtyři domy dál. S Alyssou si hrála opravdu velmi často, dokonce i onen osudný den, tedy  21. října 2009, prosila svou maminku, aby ji k ní pustila. Když se v šest večer nevrátila domů, věděla její matka, že něco není v pořádku. Den po Elizabethině zmizení začali Alyssu vyslýchat agenti FBI. Také jí zabavili deník. Za jejím domem navíc našli mělkou díru, která připomínala hrob. Dívka jim však jen suše odpověděla, že ráda kope díry.

 

O něco později však vyšetřovatelé narazili na další mělký hrob, kde rovněž objevili Elizabethino tělo. Alyssa byla obviněna z vraždy prvního stupně a zatčena. Její deník kriminalistům odhalil mnohé. Podařilo se jim zjistit, že při vraždě Elizabeth zažívala velkou euforii. Dívku nejprve uškrtila, pak jí podřízla hrdlo a nakonec bodla do hrudníku. Celý proces označila za “docela příjemný”.

Vzhledem k závažnosti jejího činu byla souzená jako dospělá. Po dvou letech od odsouzení přijala Alyssa takzvanou dohodu o vině a trestu. Na svobodu se dostane za třicet let...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Murder of Elizabeth Olten

Allthatsinteresting.com: The Story Of Alyssa Bustamante, The 15-Year-Old Who Slaughtered Her Nine-Year-Old Neighbor Just For The Thrill Of It

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články