Ponurý Hotel del Salto: V jeho útrobách má strašit duch brutálně zavražděné dívky

Hotel del Salto: Brutálně zavražděná mladá dívka prý dodnes vyhlíží z okna svého pokoje
Zdroj: Wikimedia Commons/ArturoAparicio, CC BY-SA 4.0
Kolumbijský Hotel del Salto byl oficiálně otevřen v roce 1928.V interiéru hotelu se mají často objevovat přízraky.Legenda praví, že byl postaven na území kmene Muisca. A právě duchové původních obyvatel měli stavbu proklít.Od počátku devadesátých let zel Hotel del Salto prázdnotou.+ 1 fotka+ 2 fotky

Hotel del Salto, který se v Kolumbii tyčí nad řekou Bogótou, patří mezi místa vyhledávané lovci duchů. Jde o stoletou stavbu, v níž má strašit již hodně dlouho. A nejde jen o duchy původních obyvatel, z okna hotela prý vyhlíží brutálně zavražděná dívka.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 10. 2022 11:00

Hotel původně sloužil jako rezidenční sídlo architekta Carlose Artura Tapiase. Hosty začal přijímat až v roce 1928. A od té doby se v něm začaly dít neblahé věci. Mnoho lidí se tam rozhodlo ukončit svůj život. Nyní budova funguje jako muzeum, které navštěvují turisté z celého světa. Jeho minulost je totiž silným lákadlem.

Místo s temnou energií

Hotel del Salto leží u vodopádu Tequendama, jehož název lze zhruba přeložit jako “Ten, kdo padá dolů”. A nutno říci, že název odpovídá realitě. Právě z vodopádu se vrhali domorodci z kmene Muisca, kteří prchali před Španěly. Tímto způsobem se chtěli vyhnout zajetí. Kdo si ale myslí, že zvolili sebevraždu, ten se mýlí. Dle legendy se měli po seskoku proměnit v orly a vznést se k nebi.

Další verze pak praví, že byla celá oblast zatopena a žít bylo možné pouze na vrcholku vodopádu. Ať už to bylo jakkoli, nepopíratelným faktem je, že do dvacátého století zde byla bohatá fauna i flora. Po výstavbě přehrady a elektrifikaci se to však změnilo. Oba tyto aspekty měly vliv na životní prostředí.

Zvláštní nehody a tajemné úkazy

Údajné sebevraždy domorodců nebyly jediným magnetem pro lovce duchů. Uvnitř hotelu se mělo ukazovat jakési zjevení. Někteří lidé tvrdili, že slyší tiché hlasy hovořící cizím jazykem. Šlo snad o duše lidí z kmene Muisca? Podivný má být i samotný vodopád. Jeho temná energie prý přinutila jednoho muže zabít svou krásnou družku. Její krví pak postříkal stěny hotelového pokoje. Dodnes prý mladá žena smutně vyhlíží z okna.

V noci se také mají po celé budově ozývat děsivé výkřiky. Zrádná je i příjezdová cesta, která již zaznamenala hodně sesuvů půdy. K ponurému panorámatu přispívá také řeka Bogóta, která je v současnosti na některých místech tak toxická, že tam nedokáže nic přežít. Neblahou samozřejmostí je i všudypřítomný zápach.

Lovci duchů v Hotelu del Salto

Luxusní hotel, kdysi dějiště okázalých večírků, však zaznamenal během Velké hospodářské krize notný úpadek. A ten se již nikdy nepodařilo zvrátit. S příchodem devadesátých let se zařízení uzavřelo. Jedinými návštěvníky byli squatteři a lovci duchů.

V roce 2011 se se z Hotelu del Salto stalo Muzeum biologické rozmanitosti. Pokud by měl někdo strach, že ho může při prohlídce vystrašit nějaký přízrak, jsou jeho obavy zcela zbytečné. Muzeum zavírá v 17 hodin, tedy dlouho před hodinou duchů...

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Tequendama Falls Museum

Allthatsinteresting.com: Suicides, Myths, And Hauntings: The Chilling Story Of The Hotel del Salto

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články