Ponurý statek Pohádka: Žil v něm sériový vrah Roubal, který prý házel své oběti prasatům

Útočiště vraha Ivana Roubala: Na statku Pohádka prý házel své oběti prasatům
Zdroj: Wikimedia Commons/Xb.h595, CC BY-SA 4.0
Statek Pohádka, původním jménem Christelhof, vznikl v šestnáctém století a patřil rodině Panglerových.Poblíž usedlosti měla žít stará kořenářka, kterou lidé ukamenovali jako čarodějnici. Za to toto místo proklela.Od té doby se na statku Pohádka dějí divné věci. Došlo i na sebevraždu.Kdysi statek Pohádka obýval vrah Ivan Roubal. + 1 fotka+ 2 fotky

I u nás můžeme najít stavby prosycené negativní energií. Jednou z nich je statek Pohádka. Nejprve na něm měl řádit duch staré pomstychtivé čarodějnice, pak se tam nastěhoval sériový vrah Ivan Roubal...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 01. 2023 16:00

Pohádka je samota, která se nachází v Šumavském podhůří na území obce Čachrov. Od šestnáctého století patřila německé rodině Pangerlových. Tehdy tam stály tři statky, dochoval se pouze jeden.

Pomsta zákeřné čarodějnice

Zpočátku idylické a poklidné místo začala stíhat jedna tragédie za druhou. Když v květnu roku 1828 vypukl v nedalekém Strážově velký požár, jenž zničil většinu města, obvinili z toho místní stařenu, která žila v chaloupce poblíž statku. Vyznala se v různých bylinách, z nichž vařila různé lektvary, takže ji lidé považovali za čarodějnici.

Prý to byla jen zástěrka. Ve skutečnosti tam měla provozovat rituály černé magie. Lidé vytáhli stařenu z domku a po sdělení obvinění ji ukamenovali. Ještě než zemřela, měla obejmout břízu, která u Pohádky rostla, a celé místo proklít. Jakmile strom do sebe vsákl její krev, měl mít již navždy rudé dřevo.

Neštěstí na statku Pohádka

Na smrt báby kořenářky a údajné čarodějnice se postupem času zapomnělo, pak ale zničehonic začali lidé na Pohádce slyšet divné zvuky a mít vidiny. Výjimkou nebyly ani tísnivé a nepříjemné pocity. Syn Panglerových, který paradoxně přežil boje druhé světové války, byl zastřelen až při návratu v těsné blízkosti usedlosti.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený serialkillers.cz (@serialkillers.cz)

Majitelé museli navíc stavení opustit dva roky po válce na základě Benešových dekretů. Nikdo další tam ale nedokázal vydržet. Dokonce na statku Pohádka došlo i k sebevraždě muže, který se oběsil poté, co zjistil, že jeho žena odešla i s dětmi do hlubokých lesů.

Ivan Roubal na statku Pohádka

Posledním obyvatelem Pohádky se stal Ivan Roubal, kdysi Jehovista, pak katolík a sériový vrah. Jelikož vystudoval zemědělskou školu, snil o tom, že bude na statku chovat dobytek. Jenomže místo toho rozpoutal vražedné šílenství. Na svědomí měl mít až pět lidských životů. Prý vraždil přímo na Pohádce, tam se ale našlo jen několik těl.

Třeba nelhal, když se chlubil tím, že dával mrtvoly sežrat prasatům. A způsob smrti? Svázání do kozelce a postupné udušení. Když byl Roubal v roce 1997 odsouzen na doživotí, začala Pohádka chátrat. V roce 2010 zasáhl statek požár. V současnosti ruinu vyhledává mládež a lidé zabývající se paranormálními jevy. V noci se tam mají zjevovat děsivé postavy. Kdo tam zůstane přes noc, odnese si prý trvalé následky. Údajně tam občas jezdí záhadní muži v oblecích a drahých autech. Co tam hledají?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Pohádka

Plzenoviny.cz: Záhady kolem nás: prokletý statek Pohádka a jeho zbožný nájemník vrah Roubal

Plzeň.rozhlas.cz: Prokletí, nešťastné události i pobyt sériového vraha. Statek Pohádka dodnes budí smíšené pocity

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články