Podivný příběh Sandie Crisp: Postižená hvězda internetu se prý narodila na vrcholu ruského kola

Podivný příběh Sandie Crisp: Postižená hvězda internetu se prý narodila na vrcholu ruského kola
Zdroj: Pixabay

Johnnie Baima, známější pod pseudonymy Bohyně králíček a Sandie Crisp, byl hvězdou bizarního videa s ještě podivnějším názvem Poslouchej mrože, transsexuál. Že vám to nedává smysl? Počkejte, až zjistíte, jaký měla Sandie život doopravdy.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 13. 07. 2021 14:00

I přes nelehké dětství se Sandie stala skutečnou hvězdou. Kromě tajemného videa, které z ní udělalo hvězdu internetu, se objevila po boku těch největších hudebních interpretů a hrála třeba i v dnes již zapomenutém filmu Hollywood Vice Squad po boku Carrie Fisher, známé ze série Hvězdné války. To ji přivedlo také k rozhodnutí kandidovat na prezidentku Spojených států amerických.

Těžké dospívání Sandie Crisp

Sandie se narodila v roce 1960 a během raných let ji postihla dětská obrna. Lékaři si s ní tehdy nevěděli rady, a tak ji podrobili experimentální léčbě a operacím, během kterých jí vpravili do páteře nevhodné implantáty. Tyto zákroky se negativně odrazily na tělesném růstu a celkovém držení těla. A to nebylo vše. Čekalo ji ještě smíření se s tím, že se narodila ve špatném těle. Johnnie Baima se totiž cítil být více ženou nežli mužem.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Alexander Lee Ricker II (@therickerxx)

Přiznání transgender orientace se u její matky setkalo s odmítnutím. I přes viditelný hendikep v podobě krátkých a kostnatých končetin se ale dvacetileté dívce podařilo sehnat práci modelky. Možná díky její cílevědomosti a odhodlanosti o ní začali mít zájem nejuznávanější umělci undergroundové scény. A právě tehdy přijala jako svůj alias jméno Bohyně králíček.

Poslouchej mrože

Záhadné video s názvem Poslouchej mrože nebylo žádným perverzním uměním pro potřeby dark webu, což je víceméně ilegální část internetu, či důkazem o posedlosti démony, jak si mnozí lidé mysleli. Šlo pouze o vystřiženou scénu z dokumentu Bohyně králíček, který si Sandie sama také režírovala. Byla to jedna ze vzácných chvil, kdy byla schopná vstát z kolečkového křesla a zatančit si.

Jejího neobvyklého vzhledu využil také Marilyn Manson. Objevila se v klipu k jeho písni The Dope Show. „Zpočátku jsem dělala vše zadarmo,” řekla Sandie pro magazín VICE. Bylo mi z toho smutno. Každý využíval toho, že jsem byla tělesně postižená.” Kvůli akutnímu nedostatku financí nakonec skončila v útulku pro bezdomovce a poté v zařízení s asistenční pomocí v Inglewoodu. Další detaily z jejího života nebyly známé. Sandie totiž ráda mystifikovala a věnovala se vlastní propagaci. Jedním z jejích oblíbených tvrzení bylo, že se narodila v zábavním parku na vrcholu obřího ruského kola...

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Legends of Drag (@legendsofdrag)

Lepší než Trump a Biden?

Sandie neměla ambice pouze v umělecké sféře, ale také v politice a nutno dodat, že mířila pořádně vysoko. Chtěla se stát prezidentkou USA. A jaký měla politický program? V prvé řadě se chtěla vypořádat s policejní brutalitou. Takové strážníky by ihned zbavila odznaku a vsadila je do vězení. Snila také o bezpečné Americe. „Když jsem vyrůstala, nebyly na oknech domů žádné mříže. Každý znal každého a sousedé byli vašimi nejlepšími kamarády. Začněme si zase proboha všímat lidí kolem nás,” řekla jednou Sandi.

A pokud šlo o její politické oponenty, tedy Donalda Trump a Joea Bidena, kteří se účastnili loňského prezidentského klání, neměla pro ně hezkého slova. „Jsou absolutní sr.čky,” zhodnotila je pro web boingboing.com. „Ano, jsem na vozíčku a potřebuju, aby mi někdo utíral zadek. Ale víte co? Už jsme takového prezidenta měli. Roosevelt také trpěl na následky obrny, a přitom dokázal řídit zemi. Proč bych to nedokázala i já?” Jak už ale všichni víme, zvítězil Joe Biden. Sama Sandie zemřela letos v lednu. Podle sbírky na její pohřeb, která probíhala, jak jinak, na internetu, je možné, že podlehla viru HIV. Příští americké prezidentské volby už nestihne. Tedy, pokud smrt nebyla další z jejích mystifikací...

Zdroje informací:

Them.us: Ther Goddess Bunny, a trans disabled cult icon, passes away at 61

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články