Šílený vrah Jerry Brudos: Dámské spodní prádlo a boty ho přitahovaly již v pěti letech

Fetišista Jerry Brudos: Vraždil v dámském oblečení, které ho přitahoval již ve věku pěti let
Zdroj: Unsplash

Psal se rok 1944 a na malého Jerryho Brudose na skládce vykoukl pár lodiček. Neváhal a ihned je vzal s sebou domů. Jeho matce to připadalo nechutné, a tak se je snažil před ní schovat. Jenže to byl jenom začátek...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 11. 2022 11:00

Ten den se v Jerrym něco hnulo. Už nikdy se na dámské boty nepodíval stejným způsobem. Navzdory matčinu nesouhlasu začal krást další boty, kterými plnil svou soukromou sbírku. Později mu to ale již nestačilo. Rozhodl se, že bude pro svůj fetiš zabíjet.

Zrození fatální posedlosti

Jerry Henry Brudos se narodil 31. ledna 1939 ve Websteru v Jižní Dakotě. Jeho matka dítě původně vůbec nechtěla, pak ale svůj osud přijala a doufala, že se jí narodí dcera. Místo toho získala dalšího syna. Své zklamání mu dávala pořádně ”sežrat”. Prvorozeného syna Larryho zase na každém kroku chválila.

Poté, co pětiletému Jerrymu vyčetla, že si ze smetiště přinesl dámské boty, začal je krást ve velkém. A jelikož to mělo sexuální podtext, přidal k tomu i spodní prádlo. Asi ani sám ještě nechápal, co se v něm odehrává, pud a chtíč však vítězí. Na prahu dospělosti se mu v hlavě začaly množit násilné fantazie, které uspokojoval tím nejhorším možným způsobem.

Proměna Jerryho Brudose

První ženu napadl v sedmnácti letech. Na útok se pečlivě připravoval. Nejprve vykopal ve svahu díru, kde hodlal dívky držet jako sexuální otrokyně. Pak jednu unesl, brutálně ji zbil a s nožem v ruce donutil, aby mu zapózovala nahá. Jenomže byl přistižen. Obratem se ocitl v Oregonské státní nemocnici, kde zjistili, že trpí velkou nenávistí k ženám. Lékaři také zjistili, že chtěl zavraždit několik žen, vložit je do mrazáku a poté jejich těla naaranžovat do explicitních poloh. Usoudili ale, že o nic nejde.

S tímto verdiktem byl poslán domů. Po střední škole vstoupil do armády, ze které byl propuštěn. Po návratu domů se oženil se sedmnáctiletou Darcií Metzler. Přestěhovali se do Oregonu, kde se jim narodily dvě děti. Jerry navenek působil jako milý táta od rodiny. V soukromí chtěl, aby žena uklidila celý dům nahá, jen s lodičkami na nohou. Vyhověla mu. Jerrymu to však nestačilo. Pomalu se z něho stávalo monstrum.

Z Jerryho se stává vrah

Po několika letech se Jerryho manželství rozpadlo. Darcia se začala věnovat pouze dětem a na chlípná přání svého manžela nijak nereagovala. Jerry se kvůli tomu cítil odstrčený a začal slídit po domech sousedů. Jenže tam nenašel to, co hledal. To přišlo až v roce 1967. Sledoval jednu ženu, jejíž boty se mu velmi líbily. Počkal, až usne. Vloupal se dovnitř a začal ji škrtit, dokud nepozbyla vědomí. Pak ji znásilnil.

Další obětí se stala podomní prodavačka s encyklopediemi. Jerry předstíral zájem a pozval ji dovnitř. Tam ji udeřil do hlavy a uškrtil. Jako další unesl Karen Spinkler, kterou přepadl oblečený v dámských šatech. V garáži ji pak nutil k pózování před fotoaparátem. Poté ji zavraždil a odřízl jí prsa.

Zatčení šíleného vraha

V roce 1969 unesl Lindu Salee, kterou znásilnil, uškrtil a zmrzačil. Její tělo pak hodil do řeky Long Tom River. Lindu o něco později našla policie. A nebyla jediná. Řeka vydala i Karen Spinkler. Během vyšetřování, které probíhalo i na Oregonské státní univerzitě, se kriminalisté dozvěděli o jakémsi veteránovi z vietnamské války, který se chtěl seznámit s mladými ženami.

Jak se ukázalo, oním mužem byl Jerry Brudos. Policie požádala jednu z dívek, zda by si s ním nedomluvila rande. Na základě toho ho pak začala policie vyslýchat. Během domovní prohlídky našli vyšetřovatelé řadu usvědčujících důkazů, včetně fotografií zavražděných žen. Po přiznání byl odsouzen ke třem doživotním trestům. Jeho manželka se s ním rozvedla a změnila si jméno. Jerry Brudos zemřel v roce 2006, po 37 letech za mřížemi.

Zdroj informací:

Wikipedia.org: Jerry Brudos

Allthatsinteresting.com: Inside The Grim Crimes Of Serial Killer Jerry Brudos ‘The Shoe Fetish Slayer’

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články