Greyfriars Kirkyard: Skotský hřbitov obývá duch, který láme kosti a dává pěstí do nosu

Greyfriars Kirkyard: Skotský hřbitov obývá duch, který láme kosti a dává pěstí do nosu
Zdroj: Wikimedia Commons, Carlos Delgado, CC BY-SA 3.0
Na skotském hřbitově Greyfriars Kirkyard najdeme krásnou architekturu......a také velmi podivné nápisy. Třeba tento říká: „Jedna má část bude žít dál.“
Spoustě lidí se návštěva hřbitova nevyplatila.Mezi náhrobky totiž číhá zlo.+ 4 fotky+ 5 fotek

Na skotském hřbitově Greyfriars Kirkyard byste se měli mít na pozoru. V roce 1999 tam nešťastnou náhodou narušil bezdomovec hrobku velmi hanebného člověka, který se nyní mstí na nevinných lidech. Fyzická napadení se stala již nedílnou součástí návštěvy hřbitova.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 06. 01. 2021 17:00

Greyfriars Kirkyard existuje již od roku 1560. Byl na něm pozorován výskyt několika duchů, nejhorší z nich je ale George Mackenzie, který byl i za svého života skutečně zlým a odporným člověkem.

Nelítostný soudce

George Mackenzie měl dobré vzdělání, inteligenci a dar řeči. Byl to ale také politik, právník a soudce, který prý měl na svědomí smrt 18 000 lidí. A to s "požehnáním" skotského krále Karla II. V rámci jednoho soudního procesu nechal Mackenzie shromáždit 1 200 obžalovaných, které za nelidských podmínek držel dlouhé měsíce v okolí hřbitova Greyfriars Kirkyard. Někdy se o tom dokonce mluví jako o prvním koncentračním táboře v historii.

Pouhé vězení však bylo nejmírnějším trestem. Mackenzie si liboval ve vynucených hladovkách a různých způsobech mučení. Těm, kteří ho přestali bavit, sťal hlavu a nabodl na hroty v prostorách hřbitova. Boží mlýny však melou pomalu, ale jistě. I pro něho si přišla zubatá. Pohřben je nedaleko míst, kde trýznil své oběti.

Vypustil ho bezdomovec

Jak se vůbec mohla duše sadistického soudce dostat ven? V roce 1999 hledal jeden bezdomovec úkryt před nevlídným počasím a nenapadlo ho nic lepšího, než se vloupat do Mackenzieho mauzolea. Když se tak rozhlížel, na co by složil své znavené tělo, padla mu do oka hrobka.

Nešťastnou náhodou se však místo zloduchova posledního odpočinku, kterého se nikdo několik set let nedotkl, rozpadlo. Bezdomovec po chvíli vyběhl ven, mával rukama a křičel, že osvobodil ducha. A zřejmě se nemýlil. Od té doby se na hřbitově začaly dít nevysvětlitelné jevy.

Napadení i smrt

Zaznamenáno bylo již přes pět set fyzických napadení neviditelnou silou. Zlomeniny, popáleniny, údery pěstí a krvácející nosy. Mackenzieho duch se prý jednou nechal slyšet, že dokonce zabil médium, které se ho snažilo zapudit.

Lidé ale hřbitov navštěvují i nadále. Využívají však služeb průvodce, který je upozorňuje na nejnebezpečnější místa, na nichž mohou v lepším případě přijít k modřinám a v horším ke krvácení z přeraženého nosu. Jak dlouho bude ještě duch Mackenzieho terorizovat návštěvníky hřbitova?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Greyfriars Kirkyard

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články