Tajemství mocných žen: Špehování vlastních dětí i bizarní přátelství s mrtvolou

Tajemství mocných žen: Co skrývaly královna Viktorie, císařovna Marie Terezie a Madame de Pompadour?
Zdroj: Wikimedia Commons/Alexander Bassano, Public domain
Císařovna Marie Terezie založila takzvanou Komisi cudnosti. Když si nějaký muž z nižší třídy nedokázal ponechat v kalhotách své nádobíčko, čekala ho tvrdá práce či deportace. Ženy putovaly do klášterů. Nevěra se nevyplácí.Eleanor Roosevelt dělala peklo ze života její tchýně. Kontrolovala doslova každý aspekt jejího manželství.Roxana byla křesťanka a patřila do harému tureckého sultána Sulejmana Nádherného. Aby získala větší moc, přesvědčila ho, že chce konvertovat k islámskému náboženství. Když se tak stalo a oba se znovu oddali hrátkám, připomněla mu, že žádná islámská žena nesmí mít sex mimo manželství. Turečtí vládci však neměli legálně uzavřená manželství více než 200 let. Prý mu trvalo tři dny, než ustoupil, a pojal Roxanu za svou choť.Madame de Pompadour ovlivňovala svého milence Ludvíka XV. dlouhých 19 let, přestože s ním měla sex jen sporadicky. Kvůli intimním problémům byl pro ni styk bolestivý. Prý se mu ale postarala o společnice.+ 3 fotky+ 4 fotky

Drtivou většinu nejmocnějších lidí v historii představují muži. Skoro každý z nich ukrýval nějaké ošklivé tajemství. To se ale nevyhnulo ani ženám na vysokých pozicích. Jaké bizarní choutky či potřeby měly královna Viktorie, císařovna Marie Terezie a Madame de Pompadour?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 25. 06. 2022 14:00

Nudit se určitě nebudete, protože se dozvíte o podivných snahách mít vše pod kontrolou, příbuzných, kteří by měli raději skončit v blázinci, a dojde i na podivná přátelství s mrtvolami.

Stíhačka královna Viktorie

Britská královna Viktorie sice vládla třetině světa, ale sama sebe ovládnout nedokázala. Po manželově smrti truchlila dlouhých čtyřicet let. Veškerou pozornost nasměrovala na svých devět potomků. Jenomže jak uhlídat děti ve velkém paláci? To měli vyřešit špioni. Ti královnu informovali doslova o všem.

A běda těm dětem, které se dopustily nějakého prohřešku. I když se její dvě dcery po svatbě odstěhovaly, pořád byly pod drobnohledem. Viktorie se jednou dozvěděla, že se rozhodly své vlastní děti kojit samy. A kvůli tomu je nazvala hloupými krávami. Považovala to za krajně nechutné. Nejmladší Beatrice měla zůstat matce po ruce až do její smrti. Srdci ale neporučíš. Za to, že se zamilovala, s ní královna Viktorie nemluvila šest měsíců.

Podivné přátelství s Evitou

Isabel Perón, třetí manželka argentinského prezidenta Juana Peróna, měla v rukou skutečnou moc, když se v roce 1974 stala úplně první prezidentkou na světě. Bohužel ale stála v Evitině stínu. A tak nechala její tělo převézt k sobě domů, kde jí každý večer česala vlasy, aby tím prokázala svou oddanost. Proč to dělala? Povídá se, že byla milovnicí okultismu. Měla provést i rituál, který na ni převedl Evitinu metafyzickou sílu, čímž by se stala stejně populární jako kdysi ona.

Na další podivné choutky slavných žen se můžete podívat do galerie...

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Viktorie (britská královna)Isabel Martínez de Perón

Grunge.com: Weird Facts About The Most Powerful Women In History 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články