Tajemství pitev slavných: Co doopravdy zabilo Michaela Jacksona nebo Amy Winehouse?

Tajemství pitev slavných: Co doopravdy zabilo Michaela Jacksona nebo Amy Winehouse?
Zdroj: Wikimedia Commons/Constru-centro, CC BY-SA 4.0
Heather O'Rourke, hvězda hororové trilogie Poltergeist, zemřela na infekci v důsledku prasklého střeva v pouhých 12 letech. Přitom kdyby dříve podstoupila operaci, mohla být ještě mezi námi. Heath Ledger měl údajně umřít kvůli své vypjaté roli Jokera ve snímku Temný rytíř.Ve skutečnosti si ale namíchal šílený koktejl léků na depresi...
Amy Winehouse lékaři před alkoholem důrazně varovali. 
+ 3 fotky+ 4 fotky

Pitevní zprávy sice nepatří mezi krásnou literaturu, ale někdy jsou neméně šokující a dojímavé. Zejména ty celebritní. Víte, jak doopravdy zemřeli Michael Jackson, Amy Winehouse nebo Heath Ledger?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 06. 2021 11:00

Většina zpráv o pitvě slavných lidí obsahuje hned několik překvapivých informací. Někdy je to šokující, jindy zase spíše smutné. Šíleně namíchané drogové koktejly střídají smutné náhody.

Smrt dětské hvězdy Heather O’Rourke

Milovníci klasických hororů znají dětskou hvězdu Heather O’Rourke velmi dobře. Zahrála si ve všech třech dílech legendárního Poltergeista. Někteří její smrt přičítali prokletí, které mělo provázet natáčení filmu. Její rodiče však z pitevní zprávy zjistili, že ve skutečnosti šlo o zanedbání lékařské péče.

Dvanáctiletá herečka zemřela přímo na operačním stole v dětské nemocnici v San Diegu. Příčinou smrti měla být obstrukce střev, kterou Heather dlouhodobě trpěla. Ta údajně způsobila infekci, která vedla k septickému šoku. Ten zase způsobil srdeční a plicní zástavu. A to byla přitom do nemocnice převezena s příznaky odpovídajícími chřipce. Když pak její rodiče poslali pitevní zprávu nezávislému odborníkovi, zjistili, že ve skutečnosti mohla být obstrukce střev vyléčena chirurgickým zákrokem. K tomu ale bohužel nikdy nedošlo.

Heath Ledger a osudová role

Spousta fanoušků herce Heatha Ledgera je přesvědčena o tom, že ho zabila postava Jokera z filmu Temný rytíř. Prý se do maniaka s bílou tváří a zelenými vlasy vžil až příliš. Pravdou ale bylo, že bojoval s depresí. „Byl to pro mne docela šok, když jsem se dozvěděla, že ho měla zabít práce,” svěřila se hercova sestra.

Kdo byl tedy na vině, když ne role jednoho z nejhorších kriminálníků komiksového světa? Léky na předpis, které užíval právě na depresivní stavy. Namíchal si skutečně smrtící koktejl.

Zrádná anestetika pro Michaela Jacksona

Snad nejsledovanější pitvou v historii showbyznysu byla ta, jenž patologové provedli v roce 2009 na ostatcích Michaela Jacksona. Ze zpěvákovy smrti byl tehdy obviněn jeho osobní lékař Conrad Murray. Za 150 000 dolarů měsíčně měl porušit Hippokratovu přísahu a podávat zpěvákovi na nespavost propofol, což je potenciálně nebezpečné anestetikum.

To potvrdila i pitva. Nebýt anestetika a dalších drog, Jackson by žil, neboť jeho tělo nevykazovalo žádné známky smrtelné choroby. Kromě toho se také zjistilo, že měl zpěvák rty potetované růžovou barvou. Přední část hlavy nad čelem měl zase prý potetovanou černou barvou, aby mu lépe splývaly paruky.

Mohla si Amy Winehouse za svou smrt sama?

Známou zpěvačku Amy Winehouse lékaři již dopředu varovali, že pokud nepřestane s pitím, zabije ji to. Několik měsíců před smrtí se dokonce opila natolik, že upadla do bezvědomí. Zemřela 23. července 2011. Následná pitva ukázala šokující informaci, Amy měla až 416 mg alkoholu na 100 ml krve. Lidově řečeno - položilo by to i slona.

Zdroje informací:

Nickiswift.com: Disturbing Facts Discovered In Celebrity Autopsy Reports

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články