5 rad pro intimní chvilky z dob dávno minulých aneb Jak nemít malá prsa a migrénu

5 rad pro intimní chvilky z dob dávno minulých aneb Jak nemít malá prsa a migrénu
Zdroj: Wikimedia Commons/Sociedad Independiente Filmadora Argentina (S.I.F.A.) / Warner-Columbia Films, Public Domain

V 19. a 20. století přistupovali lidé k milostným hrátkám úplně jinak než teď. Zatímco nyní se řeší spíše psychologie a způsoby, jak okořenit partnerský život, v minulých dobách šlo hlavně o praktické věci. Ty byly ale dobovými rádci podány tak, že v současnosti vyvolají nejeden záchvat smíchu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 17. 08. 2021 14:00

Jedno je jisté - časy se mění. Naštěstí. I když tyto rady o sexuálním životě působí vtipně, nesmíme zapomínat, že se v nich odrážela dnes už neakceptovatelná doba plná sexismu a nevhodných poznámek vůči ženám.

Profesionálka každým coulem

V knize Sex Harmony And Eugenics od Hermana H. Rubina z roku 1934 jsme se mohli dočíst, že žena by měla být v posteli každým coulem profesionálka. Přehnaná skromnost není na místě. Ba naopak. V extrémních případech může zničit i manželství. Vymluvit se nelze ani na depresi, hrozbu rozvodu, či strach o zaměstnání. Mají to být jen zástěrky toho, že daná žena je v sexu zcela bezradná.

Jak si tedy udržet manželství? Kvalitním sexem! Zde by se měli ale snažit oba partneři. Chce-li být muž dobrým manželem, měl by být i dobrým milencem. Jen tak si to dokáží vzájemně užít. Muž si tím navíc zvyšuje šanci, že pokud něco provede, žena mu to odpustí, neboť ji dokáže uspokojit. Zbaví ji tím také veškerých puritánských zvyků, na nichž by mohla zbytečně lpět.

Zrádný tampon

Spousta mužů tehdy bazírovala na tom, aby jejich budoucí manželky byly pannami. Jenomže s tím byl trochu problém. Dokud se tampony nezačaly zcela volně distribuovat, mnoho lidí věřilo, že muže dívku “odpanit”. V období menstruace se tak doporučovalo používat speciální pás. Naštěstí již dnes víme, že o věneček se obvykle přichází sexuálním stykem a tampon jej nijak neohrožuje.

Návod na to, jak nemít malá prsa

Jak nemít malá prsa? Tak to věděl již v roce 1869 John Cowan, autor knihy Science of a New Life. Hlavním problémem prý byla masturbace. Ta měla způsobovat selhání vývoje žláz. „Takové osoby pak mají sklon mít plochá ňadra, které se též označují jako plochý hrudník,” vysvětlil Cowan. Snad mu později došlo, že blábolí úplné nesmysly.

Nejdříve káva, pak manželka

Podle Thomase D. Hortona a jeho příručky What Men Don’t Like About Women z roku 1945 by se žena neměla svému muži ukázat ráno po probuzení dříve než za třicet minut.Většina mužů netouží jako první spatřit své milované protějšky. Kdyby toto jednoduché pravidlo dodržovalo více žen, byl by jejich milostný život mnohem šťastnější,” napsal Horton.

Špatná nálada, nebo migréna? Nesmysl!

Žena by měla sexem udržovat svého muže šťastným. Dr. William Josephus Robinson v roce 1929 radil následující: „Tvůj muž nepozná, zda jsi, anebo nejsi frigidní. Neříkej mu to. Co neví, to mu neublíží. Dbej na tuto radu. Před možnými potížemi v manželství to zachránilo již tisíce žen.” Uspěl s tímto tipem pan Robinson i u sebe doma? To se bohužel, nebo možná bohudík nikdy nedozvíme.

Zdroje informací:

Goodhousekeeping.com: 15 Pieces of Old Love Advice That Make Us Cringe

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články