Záhadný případ kluka v krabici: Byl špinavý, podvyživený a mrtvý. Po jeho vrahovi se pátrá od roku 1957

Záhada mrtvého kluka v krabici: Policii pomáhal s objasněním případu i jasnovidec
Zdroj: Wikimedia Commons/Carl Koppelman, CC BY-SA 4.0
Ostatky neznámého hocha byly nalezeny 25. února 1957 v krabici poblíž parku ve Filadelfii.Policie rozeslala několik set tisíc letáků s jeho přibližnou podobiznou. Na výzvu však nikdo nezareagoval.Moc velké naděje si nedělali ani samotní kriminalisté. Chlapec byl v notně zanedbaném stavu. Není pravděpodobné, že by ho někdo hledal...Poblíž místa nálezu stojí pamětní cedule.+ 1 fotka+ 2 fotky

Na hřbitově Ivy Hill ve Filadelfii leží hrob, který je pokrytý plyšovými zvířaty. Na náhrobku stojí nápis: “Neznámé americké dítě”. Je to tak trošku paradox, neboť ve skutečnosti ho zná celá země. I přesto zůstává po více než šedesáti letech jeho případ stále nevyřešený.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 16. 11. 2022 11:00

Podivnou krabici s tělem malého chlapce našel v roce 1957 mladý lovec ondater. Kontroloval pasti poblíž parku a v křoví zažil šok. Policii však neinformoval, neboť se bál, že mu zabaví pasti. O několik dní později na tutéž krabici narazil jeden student, který s nahlášením již neotálel.

Záhadný kluk v krabici

Policie doufala, že vzhledem k chlapcovu věku (maximálně sedm let) bude poměrně rychle identifikován. Jenomže když poprvé uviděli jeho ostatky, došlo jim, že těžko bude někdo hledat vychrtlého, špinavého a podvyživeného kluka. Vlasy měl rozcuchané a zdálo se, že mu je někdo v nedávné době ostříhal. Kůži měl posetou jizvami po chirurgických zákrocích, zejména na kotníku, tříslech a bradě.

Během následujících let bylo ve Filadelfii a v dalších městech rozesláno přes 400 000 letáků, na nichž byla zrekonstruována přibližná chlapcova podoba. Přestože visely na policejních stanicích, poštách, a dokonce byly vkládány do obálek s účty za plyn, nikdy se nikdo nepřihlásil. A právě kvůli tomu vznikly dvě teorie, co se mohlo chlapci ve skutečnosti stát.

Kdo byl mrtvý chlapec v krabici?

V roce 1960 oznámil jeden jasnovidec kanceláři soudního lékaře, že chlapec pochází z místního dětského domova. A skutečně. Policie tam našla deky identické s tou, do které bylo tělo zabaleno. Chlapec se prý narodil dceři muže, který domov vedl a jeho smrt prý byla dílem náhody. Toto se ale nepotvrdilo.

Druhá teorie o tajemném chlapci se objevila po čtyřiceti letech od nalezení jeho ostatků. Policii se ozvala žena, která se představila pouze jako paní "M". Chlapce prý utýrala k smrti její matka. Jednoho večera údajně vyzvracel večeři z pečených fazolí, za což mu měla hlavou praštit o zeď. Pak se ho pokusila vykoupat. Ve vaně však zemřel.

Touto teorií se policie skutečně začala brzy zaobírat, neboť v jeho žaludku byly nalezeny zbytky pečených fazolí. A souhlasila i verze, že měl chlapec delší vlasy, které mu někdo před smrtí ostříhal. Ale i tato cesta se ukázala být slepou. Vyšetřovatelé zjistili, že paní "M" trpí vážnými psychickými problémy. Její informace se tak nepodařilo ověřit. Dozvíme se někdy pravdu o mrtvém chlapci z krabice?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Boy in the Box (Philadelphia)

Allthatsinteresting.com: The Boy In The Box Case: Inside The Creepy Unsolved Mystery

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články