Záhadný únos Tary Calico: Zbyla po ní jenom děsivá polaroidová fotografie

Záhadný únos Tary Calico: Zbyla po ní jenom děsivá polaroidová fotografie
Zdroj: Pixabay

Dvacátého září roku 1988 nasedla devatenáctiletá Tara Calico na kolo a vydala se na cestu. Trasa po silnici New Mexico 47 byla vždy stejná. Její matka Patty to moc dobře věděla, neboť ji často doprovázela. Tentokrát se ale dívka domů nevrátila...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 20. 09. 2021 14:00

„Jestli se nevrátím do poledne, nech mě hledat,” žertovala ještě ten den Tara. Kdyby tak Patty tušila, že se vtip zvrtne v drsnou realitu. Když se dívka neobjevila ani odpoledne, šla ji hledat. Silnici projela křížem krážem, ale po Taře ani stopa. Policie našla pouze její rozbitý walkman. Patty v tom viděla snahu své dcery zanechat po sobě alespoň nějakou stopu.

Útěk z domova?

Jako první začala policie vyslýchat rodiče Tary. Byla doma opravdu šťastná? Nemluvila někdy o cestování? Vyšetřovatelům se totiž zdál útěk z domova jako nejlogičtější vysvětlení jejího náhlého zmizení. Rodiče ale tuto tezi okamžitě popřeli. Nic jí nechybělo. Byla veselá a energická.

V červnu roku 1989, téměř devět měsíců po jejím zmizení, byl na parkovišti před večerkou v Port St. Joe na Floridě objeven tajemný polaroidový snímek. Děsivá fotka zobrazovala mladou dívku a dospívajícího chlapce, jak leží na polštářích s lepící páskou přes ústa a svázáni. Žena, jenž fotografii našla, zavolala ihned policii a řekla jim, že těsně před jejím příjezdem stála u obchodu bílá dodávka. Řídil ji třicátník s knírkem. Téměř okamžitě byly na silnici postaveny zátarasy, podezřelý muž ale unikl.

Kde je Tara Calico?

Inkriminovaná fotka se o něco později objevila v pořadu America’s Most Wanted. Patty si zprvu nebyla jistá, zda jde skutečně o Taru, pak si ale všimla na stehně vybledlé jizvy po autonehodě a knihy, která vedle ní ležela. Autorem byl Tařin oblíbený V. C. Andrews. To Patty přesvědčilo o tom, že je na fotce doopravdy Tara. Jen o trošku starší a bez make-upu. Úřady však její názor nesdílely. FBI o tom silně pochybovala. Scotland Yard, který s pomáhal s případem, ale tvrzení Patty podpořil.

A co onen chlapec, který ležel vedle Tary? Jmenoval se Michael Henley a zmizel během výletu se svým otcem. Jeho ostatky se našly o rok později v pohoří Zuni v Novém Mexiku. Po Taře ale jako by se nadobro slehla zem. Pátrání bylo uloženo k ledu a k dalšímu vývoji došlo až v roce 2008.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Crime Junkie (@crimejunkiepodcast)

Záhada Tary Calico

S překvapivým odhalením přišel šerif Rene Riviera z Valencia County. Tvrdil, že smrt Tary mají na svědomí dva teenageři. Došlo prý k nehodě, při které dívka zemřela. Oba zpanikařili a její tělo ukryli. Dodal však, že je nemůže zatknout. To rozčílilo Tařina otce. Vzkázal šerifovi, že pokud nemá dostatek důkazů na to, aby dotyčné uvěznil, měl by raději mlčet.

Byly také objeveny další dvě fotografie. Jedna byla rozmazaná, druhou zase někdo pořídil ve vlaku. Ani jedna ale kriminalisty nepřivedla na stopu. Tara je nyní pohřešována více jak třicet let. Vrátí se někdy domů? Anebo ji stihl krutý osud a již dávno není mezi živými?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Tara Calico

Allthatsinteresting.com: The Diappearance Of Tara Calico And The Eerie Polaroid Left Behind

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články