Drahokamy podle měsíce narození: Který je ten váš a jak využít jeho sílu?

Drahokamy podle měsíce narození: Který je ten váš a jak využít jeho sílu?
Zdroj: Freepik

Drahý kámen vám může pomoci získat vnitřní klid, sílu nebo třeba jen vidět věci jasněji. Podle toho, které téma se konkrétně řeší v měsíci vašeho narození. Zjistěte podle svého data narození, který drahokam náleží zrovna vám.

Jana Pospíšilová
Jana Pospíšilová 21. 03. 2021 12:30

Drahé kameny fascinovaly lidi již odnepaměti. Září v krásných barvách a prý mají léčivé účinky. Na každého ale působí jiný. Může to mít něco společného právě s měsícem narozeníPodívejte se na níže uvedený seznam a posuďte sami, jestli to sedí.

Drahokam může být také hezkým dárkem. Lze jej nosit jako přívěsek, vsazený v prstenu nebo si ho třeba položit do misky. Můžete také každý měsíc kámen vyměnit podle následujícího schématu a nechat na sebe působit měnící se energie.

Leden: GRANÁT

Leden je chladný, dny jsou krátké a noci dlouhé. Granát posiluje sebeúctu a ve tmě poskytuje ochranu – například před nočními můrami. Tento měsíc navíc začíná nový rok, a proto je granát také znamením nového začátku. Dodává odvahu pro budoucí úkoly a slibuje dobrý život.

Únor: AMETYST

V únoru se slaví svátek svatého Valentýna a říká se, že právě svatý Valentýn nosil prsten s tímto vzácným kamenem. Tento kámen je tedy znamením lásky. Krásná fialová barva také dodává vnitřní klid a posiluje soustředění. Říká se, že ti, kdo jej nosí, mohou spojit své síly.

Březen: AKVAMARÍN

Jasná, světle modrá barva akvamarínu připomíná rozlehlost a krásu oceánu. Říká se, že tento kámen vnáší do života moudrost a vyrovnanost. Není tedy náhoda, že jej nosili námořníci, kteří si přáli klidnou cestu. Dnes by měl zajistit, abychom v každé situaci zůstali vyrovnaní a přistupovali k druhým s láskou. Někteří lidé si dávají do pití nebo do koupele právě akvamarín, aby pocítili jeho pozitivní účinky.

Duben: DIAMANT

Žádný jiný kámen není tak tvrdý jako diamant. Představuje tedy sílu a neporazitelnost. Kromě toho je to samozřejmě poklad, a proto z něj vyzařuje určitá důstojnost a autorita. Měl by svým nositelům přinést prosperitu a chránit je před negativními energiemi. Také ochraňuje milostné vztahy a prohlubuje pouto.

Květen: SMARAGD

Je jaro! Příroda se probouzí, je zelenější a plná života. Ne nadarmo je květnovým měsíčním kamenem smaragd, který znamená plodnost a růst. A co víc, je také symbolem lásky. Každý, kdo nosí smaragd, by měl mít štěstí ve vztahu. Ale nejen to! Smaragd také dodává harmonii, trpělivost a intuici. V minulosti se dokonce věřilo, že ten, kdo nosí smaragd, vidí do budoucnosti.

Červen: PERLA

Perla je organický drahokam, a proto je obzvláště cenná. Přináší životu krásu, ale říká se, že umí i něco jiného – uklidnit mysl. Kromě toho perla znamená věrnost, slušnost a schopnost vždy najít správnou cestu, dokonce i v obtížných dobách.

Červenec: RUBÍN

V červenci slunce září celý den. Vše je rozkvetlé, lidé na dovolených a v každodenním životě si užívají více pohody. Ohnivě červený rubín představuje vášeň, oddanost a sílu. Má také dodávat sílu a zároveň chránit před zlými duchy. Rubín znamená i prosperitu, která se může projevit třeba jako zvýšené sebevědomí.

Srpen: PERIDOT

Světle zelený peridot přináší svým majitelům spokojenost a úspěch. Rovněž stojí za jejich odhodláním. Peridot uklidňuje a pomáhá zmírnit úzkost. Vzhledem k tomu, že tento kámen může svítit ve tmě, měl by také v noci zahnat zlé duchy.

Září: SAFÍR

Safír uklidňuje mysl a také umožňuje lidem otevřít se pocitům druhých. Jak se daří ostatním a jak jim mohu pomoci? Právě takovou empatii posiluje tento měsíční kámen. Znamená také moudrost a čistotu.

Říjen: OPÁL

Opál je stejně jako ametyst nebo smaragd kamenem lásky. Tento kámen drží nad vztahy ochrannou ruku. Měl by mít také uklidňující účinky a být znamením naděje. Ale to není vše, co opál dokáže! Díky mnoha jasným barvám by měl posílit optimismus a v tom, kdo ho nosí, podporovat kreativitu.

Listopad: CITRÍN

V listopadu bude opět chladno a tma. Ale krásný žlutý citrín pomáhá každému, kdo má tento měsíc narozeniny, svou zvláštní silou. Podporuje svého majitele, když je smutný nebo ve stresu, a dává mu naději. Současně také tento měsíční kámen znamená mládí, vitalitu a radost.

Prosinec: TYRKYS

Posledním kamenem roku je zářivý tyrkys. Svému majiteli dává vytrvalost a úspěch. Je to také symbol duchovna. Každý, kdo má v prosinci narozeniny, by měl dát na svou intuici a na to, co mu říká jeho srdce. A kdo ví – možná s pomocí tyrkysového kamene budou tyto signály o něco slyšitelnější.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články