Adriana (24): Hledání lásky jsem dávno vzdala. Po posledním rande vím, že je mé rozhodnutí správné

Adriana (24): Hledání lásky jsem dávno vzdala. Po posledním rande vím, že je mé rozhodnutí správné
Zdroj: Pexels

Adriana není typická mladá žena. Dávno vzdala hledání životní lásky, nemá s tím nejlepší zkušenosti. Když na naléhání své kamarádky svolila, že půjde na rande s kolegou, nepřekvapilo ji, že ani tentokrát to nevyšlo.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 15. 06. 2022 10:00

Nerada chodím na rande. Místo hledání životní lásky trávím svůj čas raději něčím smysluplnějším. Například prací, která mě baví a naplňuje. Problémy lásky jsou mi na hony vzdálené.

Nejlepší kamarádka to se mnou myslí dobře

Moje nejlepší kamarádka Lenka (24) si ale dala za úkol, že mě donutí změnit životní postoj. „Musíš přece trochu žít. Práce ti nic dobrého nepřinese," řekla mi. „Ale přinese, tam vidím hmatatelné výsledky, zatímco hledání lásky je pro mě naprosto nemožné," oponovala jsem jí. Přesto jsem ji nepřesvědčila. A když zjistila, že mě už dlouho zve na rande kolega z práce, musela se do toho vložit.

„Měla bys jeho pozvání přijmout. Vždyť tě to nezabije, půjdeš kávu, nejdeš s ním rovnou k oltáři," řekla mi. Nakonec jsem jejímu naléhání podlehla. Vymysleli jsme, že s kolegou Adamem (27) půjdu do baru a uvidíme, jak to dopadne.

Rande dopadlo podle očekávání

Vůbec jsem se na setkání s Adamem netěšila. Místo toho, abych si užívala klidný páteční večer u nějakého seriálu, musela jsem se připravovat na schůzku. Věděla jsem dopředu, že rande bude naprostý propadák. Nezmýlila jsem se.

Když jsme s Adamem přišli do baru a sedli si, neměli jsme si vůbec o čem povídat. Trapné ticho bylo až ohlušující. Kromě práce jsme neměli žádné společné téma. On je sportovně založený člověk, mě sport vůbec nezajímá. Po dvaceti minutách a několika neúspěšných pokusech zavést pořádný rozhovor jsme to vzdali.

Našel si někoho jiného

Neušla mi ale jedna věc, Adam mohl oči nechat dívce, která byla v baru s kamarády. Pořád na ni koukal. Bylo očividné, že se mu líbí. Kradmých pohledů, které jí věnoval, by si všiml i slepý. Nakonec jsem se neudržela a řekla jsem mu, aby za ní šel a oslovil ji.

„To nemůžu, jsem tu na schůzce s tebou..." zakoktal se. Pokrčila jsem rameny. „Tobě by to vážně nevadilo?" nechápal. Když jsem mu několikrát řekla, že opravdu ne, rozhodl se za ní jít. A já zase zůstala sama. Ale to mi nevadí. Je to jen další důkaz, že láska pro mě opravdu není.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články