Alice (35): Rozchod mě připravil nejen o přítele, ale i o to nejcennější, co jsem kdy měla

Alice (35): Rozchod mě připravil nejen o přítele, ale i o to nejcennější, co jsem kdy měla
Zdroj: Pixabay

Když Alice představila kamarádům nového přítele Patrika, byla nesmírně šťastná, jak snadno do party zapadl. Společně podnikali spoustu akcí. Jenže časem to mezi Alicí a Patrikem začalo skřípat a rozešli se. To, co následovalo, si Alice nepředstavovala ani v tom nejhorším snu.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 07. 2021 13:00

Když jsme se s Patrikem (35) seznámili, bydlel v našem městě teprve chvíli. Nejprve byl náš vztah založený spíše na kamarádství. Jiskra přeskočila až později. Nakonec jsme spolu strávili pěknou řádku let.

Kamarádi přijali přítele do party

K mému životu vždycky patřila banda dobrých kamarádů, se kterými jsme hráli házenou. Ve volném čase jsme jezdili na čundry a podnikali různé akce. Byla to moje druhá rodina. Na nikoho z nich bych nedala dopustit. Proto když začal být vztah s Patrikem vážný, chtěla jsem jim ho představit.

Tím, že byl Patrik zábavný sportovec, nebyl s jeho přijetím do party problém. Zapadl mezi nás, jako by k nám patřil odjakživa. Automaticky se zapojil do všech aktivit, které jsme podnikali. Všichni z něj byli nadšení a já byla šťastná.

V létě jsme jezdili pod stan nebo na vodu. V zimě pak na hory a lyže. Když jsme cestovali na nějaký turnaj, Patrik seděl na tribuně a fandil nám. Po čase začal hrát s námi. Byly to krásné roky plné srandy a pohody. Myslela jsem, že mi ke štěstí už nic nechybí. Po deseti letech vztahu s Patrikem jsem ale cítila, že se něco mění. Přestali jsme si zničehonic rozumět.

Po rozchodu mě za něj vyměnili

Najednou jsme se nedokázali v ničem shodnout. Měli jsme rozdílné názory snad úplně na všechno. Když jsme se přestali i milovat a doteky postupně vymizely, bylo mi jasné, že je čas vztah ukončit. Patrik na tom byl stejně. Tak, jak náš vztah začínal, tak i končil – v přátelském duchu.

Nekonal se žádný bouřlivý rozchod. Víceméně jsme se dohodli, že je čas jít od sebe. Mojí útěchou bylo, že i když jsme se rozešli, pořád mi zůstala moje druhá rodina - dlouholetí kamarádi. Jenže najednou nikdo z nich neměl čas. Nepořádaly se žádné výlety. Po čase mě i vyloučili z týmu.

Když jsem se ptala, co se děje, nikdo mi nedokázal říct pravdu. Netušila jsem, že když se s Patrikem rozejdeme, přijdu i o ně. Dali mu totiž přednost. Postupem času jsem zjistila, že dál podnikají všechny akce, ale beze mě. Vyměnili mě za Patrika.

Bývalý přítel mě u kamarádů pošpinil

Věděla jsem, že za ty roky, co jsme spolu byli, si ho všichni oblíbili. Jen jsem nečekala, že se mě tak lehce zbaví. Ze sociálních sítí jsem se dozvěděla, že s nimi jezdí on. Našel si dokonce novou přítelkyni, která zabrala moje místo i v partě. I když od našeho rozchodu uplynul nějaký čas, stále mě to velmi bolí. Nedávno jsem potkala Janu, která k partě patří. Málem mě ani nepozdravila.

Nakonec jsem ji přemluvila, aby se mnou zašla alespoň na čaj. Ukázalo se, že mě Patrik pěkně pošpinil. Všem tvrdil, že jsem ho roky podváděla. Udělal ze sebe chudáčka a všichni mu to uvěřili. Bohužel kostky byly vrženy a já už do party nepatřím. Patrikovi to v životě neodpustím. Dnes si dávám pozor na to, koho si pouštím k tělu.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články