Beata (36): Manžel mi kupuje k narozeninám věci, které jsou spíš pro něho. Myslí si, jak je originální

Beata (36): Manžel mi kupuje k narozeninám věci, které jsou spíš pro něho. Myslí si, jak je originální
Zdroj: Freepik.com

Beata je vdaná za Bořka téměř šest let. Za tuto dobu by už manžel měl vědět, co má jeho žena ráda. On jí ale kupuje nesmyslné dárky, které jsou spíš pro něj než pro ni. Pokusí se mu na rovinu říct, že kupuje nesmysly, nebo bude dále mlčet?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 11. 2020 10:00

Už se s Bořkem známe nějaký ten pátek, takže musí vědět, co mám ráda a co ne. Přesto mi kupuje dárky, které nemám jak využít.

Nevhodné dárky

Když mi dal k prvním narozeninám, které jsme spolu slavili, drahou belgickou čokoládu a kytici, usmála jsem se slovy: „Vždyť víš, že já čokoládu nejím, mám raději klobásu.“ Myslela jsem si, že si to jen neuvědomil. Čokoládu tedy snědl vesele sám a liboval si, jak je dobrá. K svátku mi koupil lístky do kina na film, na který bych nikdy dobrovolně nešla.

Další rok neváhal a pořídil mi tablet. Nepochopila jsem k čemu, když mám telefon, který zastane i funkci tabletu. Nakonec to dopadlo tak, že tablet používá Bořek. Naznačila jsem mu, že když si není jistý, co mi má koupit, ať se mě raději zeptá. „Já myslím, že dostáváš originální dárky, ne?“ odpověděl. Napadlo mě, že zkrátka neumí vybírat ty správné dárky. Tak jsem na to šla fikaně a vždy, když se blížil čas mých narozenin, začala jsem doma opakovat několik věcí, které bych si přála. Bylo to záměrné okaté, aby pochopil, že mi to má koupit, ale současně jsem si o to neřekla přímo.

Nejhorší dárek

Blížily se moje pětatřicáté narozeniny a já si přála nové boty. Záměrně jsem ho vzala do obchodu, kde je měli. Zkusila jsem si je a rozplývala se nad tím, jak jsou úžasné. „Kéž by mi říkaly paní,“ opakovala jsem. Měla jsem pocit, že to zabralo, takže jsem se na narozeniny začínala pořádně těšit.

Myslím, že i opice by pochopila, co jsem se mu v krámě snažila naznačit. Když jsem rozbalovala krabici, bylo jasné, že boty to nebudou. Nestyděl se a pořídil domů novou meteostanici. Zklamaně jsem se dívala na dárek, který opět nebyl pro mě, ale pro něj. Zatímco on ji šel nadšeně nastavit, já si šla nalít panáka.

Druhý den jsem šla a boty jsem si koupila sama. On si toho ani nevšimnul. Letos tomu dal ovšem korunu. Máme jedno auto, které si na střídačku půjčujeme dle potřeby. Já spíš nárazově a manžel skoro denně. Dostala jsem nové zimní pneumatiky. Na auto, které řídím tak dvakrát týdně.

Kupuji si dárky sama

Nejhorší na celé situaci je, že to Bořek nechápe. Vždy, když mi dárek předává, je velmi natěšený a plný očekávání, co budu říkat. Nemám úplně srdce na to, abych mu z plna hrdla řekla, že mi kupuje nesmysly.

Blíží se Vánoce a já se skoro bojím, co zase dostanu. Myslím, že Bořkovi chybí cit pro to, co by žena skutečně ocenila. Žije v domnění, že jeho dárky jsou originální. No, která žena může říct, že dostala k narozeninám zimní pneumatiky? Vše, co chci, si tudíž musím koupit sama, protože od Bořka bych se toho nedočkala.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články