Bronislav (33): Manželku jsem poznal jako obézní. Teď zhubla a chce si užít obdiv jiných mužů

Bronislav (33): Manželku jsem poznal jako obézní. Teď zhubla a chce si užít obdiv jiných mužů
Zdroj: Unsplash

Bronislav se do své ženy zamiloval v době, kdy byla obézní. Nevadilo mu to, měl ji rád i takovou. Když chtěli po letech založit rodinu, právě její obezita jim v tom bránila. Stela musela shodit přebytečná kila. Pustila se do toho s takovou vervou, až ji to zcela změnilo. Dnes je hubená a chce si užívat života.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 05. 2022 12:00

Když jsem poznal svou manželku Stelu (28), byla hodně obézní. Mě to nevadilo, zamiloval jsem se do její povahy a smíchu. Během posledních dvou let shodila nadbytečné kilogramy a stala se z ní vážně kočka. Má to ale jeden háček. Její nové sebevědomí způsobilo, že chce ještě něco zažít. A tak mi dala košem. Pořád se z toho nemohu vzpamatovat.

Manželku nešlo přehlédnout

Se Stelou jsme se seznámili před léty na jedné svatbě. Ženil se můj dobrý kamarád a ona patřila do skupiny družiček. Všiml jsem si ji na první dobrou. Při svých rozměrech prostě v těch růžových šatech nešla přehlédnout. Zaujal mě i její hlasitý smích. Přestože jsem s ní neseděl u stolu, potají jsem sledoval, jak krásně se směje.

Během večera jsem ji vyhledal a dal se s ní do řeči. Nejprve mi moc nevěřila, protože si myslela, že se s ní bavím z lítosti. Ale ona se mi vážně líbila. Chvíli trvalo, než mi to uvěřila a dala mi šanci. Když pochopila, že mi její obezita nevadí, začali jsme si spolu.

Byl jsem do ní okamžitě zamilovaný. Po pár měsících se mě narovinu zeptala, jestli mi nevadí, že je tlustá. Tehdy jsem jí řekl, že ji miluji a beru takovou, jaká je. Já ji vnímal jako krásku. Byli jsme spolu šťastní dalších pět let, během kterých mi na žádost o ruku řekla ano. Dokonce jsme začali plánovat založení rodiny. Byl jsem štěstím bez sebe.

Začala hubnout a měnit se mi před očima

Jenže nás trápilo početí, a tak Stela vyhledala lékaře. Ten jí zcela otevřeně řekl, že za neúspěchem může stát její obezita. Velmi ji to ranilo, ale rozhodla se bojovat. Začala držet krabičkovou dietu. V tom jsem ji podporoval a také se do ní zapojil. K tomu jsme začali každý den chodit na pravidelné procházky.

Když shodila prvních deset kilo, byla šťastná. „Nechápu, že jsem to nechala zajít tak daleko. Teď se cítím skvěle," pochvalovala si a byla odhodlaná v hubnutí pokračovat. Byl jsem jí velikou oporou. Přestal jsem kvůli ní pít i pivo, které tak miluji. Vynechal jsem svoje dortíčky a vyměnil je za společné projížďky na kole. Vlastně mě začal sport bavit.

Během dvou let shodila téměř čtyřicet pět kilo. Den co den jsem pozoroval, jak se Stela mění v ještě krásnější ženu. Měl jsem pocit, jako kdybych se do ní znovu zamiloval. Nemohl jsem se jí nabažit. Vyměnila šatník, začala se zase malovat a sebevědomí z ní sršelo na všechny světové strany. Byl jsem na ni neskonale hrdý.

Žena mě opouští, aby si užila obdiv jiných mužů

Jenže z nějakého neznámého důvodu nám to doma přestalo klapat. Stela se ke mně chovala odtažitě, jako kdybych jí najednou nebyl dost dobrý. Ať jsem udělal cokoliv, vždycky to bylo špatně. Velmi mě to trápilo. Když jsem se jí zeptal, co se děje, dostal jsem odpověď, kterou jsem nečekal. „Já už takhle dál nemůžu," šokovala mě.

„Od té doby, co jsem zhubla, mám chuť žít," pokračovala. „Vždyť žijeme," chlácholil jsem ji. „Takhle to nemyslím. Vidím, jak se za mnou muži zase otáčejí," přiznala se. „Najednou o mě mají zájem a já si to chci užít," pronesla vážně. A já nechápal, kam to celé směřuje. „Proč mi to říkáš?" vznesl jsem dotaz. „Chci se nechat rozvést a zažít to, co jsem kvůli obezitě nemohla," dodala. Bylo to něco, co jsem absolutně nečekal. Už je bohužel rozhodnutá a já s ní nehnu. Místo početí dítěte teď řešíme rozvod. Stela říká, že to není moje vina… ale co jsem tedy udělal špatně, že mě opouští?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články