Cyril (38): Přiměl jsem přítelkyni k návštěvě nutričního terapeuta. Bohužel to dopadlo jinak, než jsem plánoval

Cyril (38): Přiměl jsem přítelkyni k návštěvě nutričního terapeuta. Bohužel to dopadlo jinak, než jsem plánoval
Zdroj: Shutterstock

Cyril si moc přeje, aby Patrície zhubla. Má neuvěřitelných 135 kilo. Už se přistihl, že s ní nedokáže ani spát. Přiměl ji proto, aby si došla na vyšetření a se svou váhou něco udělala. Bohužel to nepřineslo efekt, jaký předpokládal.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 11. 2021 10:00

Patrície (33) nikdy nepatřila ke štíhlým ženám. Dokud se její nadváha pohybovala v jistých mezích, byla to pořád hezká baba. Jednoho dne ale ztratila nad svým přejídáním kontrolu a začala přibírat. Nakonec nabyla takových rozměrů, že se jí bude jen těžko vracet na původní váhu.

Přítelkyně po porodu nezhubla, jak slíbila

V době našeho seznámení byla Patrície roztomile kulatá. Měla menší bříško, které se mi vlastně líbilo. Nikdy jsem nebyl na vychrtliny. Mám rád ženské krev a mlíko, což přítelkyně skvěle splňovala. S oblibou navštěvovala restaurace a ochutnávala neznámá jídla. Stal se z toho náš společný koníček.

O tom, že ráda vařila, nebylo pochyb. Neminula neděle, kdy bychom neměli pořádnou smetanovou omáčku se šesti knedlíky. Po třech letech vztahu přibrala Patrície odhadem 15 kilo. Pořád to nebylo nic hrozného, ale už to na ní bylo vidět. Když otěhotněla, narostla o dalších 25.

Utěšovala mě, že až porodí, bude poloviční. Věřil jsem tomu, protože to dávalo smysl. Po porodu se ale nic takového nestalo. Patrície nehubla, a navíc pořád jedla. Jednou zajídala to noční vstávaní, jindy zase fakt, že kojí a dítě potřebuje hodně živin. Rok po porodu jsem si jednou při sexu uvědomil, že už mě Patrície nepřitahuje.

Donutil jsem ji, aby si stoupla na váhu

Když jsem ji viděl nahou v pořádném světle, udělalo se mi zle. Prsa jí sahají pomalu k pupíku, břicho jí pro změnu překrývá klín. Zkrátka mě ten pohled donutil konat. Patrícii jsem doporučil, aby zhubla. ,,Pojď, stoupni si na váhu, ať to vidíš sama, co se s tebou děje,“ vyzval jsem ji. Nechtělo se jí a já tomu rozuměl.

Váha ukázala 135 kg. Sám jsem byl v šoku a myslel si, že jde o nějaký omyl. Když na váhu stoupla třikrát po sobě a pokaždé ukazovala stejně, bylo jasné, kde je chyba. ,,Musíš s tím něco udělat. Už to není sranda, tady jde o zdraví,“ spustil jsem.

Cítila se poníženě. Ač to nebylo příjemné ani jednomu z nás, někdo jí musel otevřít oči. Zkusila hubnout svépomocí, ale nešlo to. Neměla vůli nebo dělala něco špatně. Museli jsme vyhledat nutričního terapeuta. Udělal jí kompletní vyšetření. Z výsledků jsme šli do kolen oba.

Nechci, aby nám kvůli její nadváze krachl vztah

Patríciin metabolický věk je 57 let. Má v těle více než 50% tuku, rozjetou cukrovku a cholesterol v červených číslech. Čekal jsem, že když to dostane černé na bílém, dojde jí, v jakém je průšvihu. Navíc já byl připravený ji podpořit a motivovat. Patrície to ale fláká. Má předepsaný jídelníček, jídlo si musí vážit, musí se hýbat, ale nedělá ani jedno.

Za čtyři měsíce shodila tři kila. To znamená, že se někde na rohem cpe dál. Já ji mám vážně moc rád, chtěl bych si ji po těch letech společného soužití vzít, ale takhle? Je mi odporná. Nedokážu s ní spát, sahat na ni. Nevím, co dál. Nerad bych, aby náš vztah ztroskotal na její obezitě. Na druhé straně, kam až to nechá zajít? Počká si na infarkt? Jsem z toho vyloženě nešťastný...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články