Dagmar (61): Zjevně jsem jako matka někde udělala chybu. Dcera má raději tchyni než mě

Dagmar (61): Zjevně jsem jako matka někde udělala chybu. Dcera má raději tchyni než mě
Zdroj: Freepik

Dagmar si vždycky myslela, že si s dcerou Kateřinou vybuduje hezký vztah. Věci ale dopadly jinak. Katka si ji z nějakého důvodu k sobě nepustila. Jejich vztah je dlouhá léta chladný. Když Dagmar zjistila, jak se dcera chová ke své tchyni, rvalo jí to srdce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 05. 2022 07:00

Měla jsem velké sny o tom, jaký vztah si s dcerou Katkou (30) vytvořím. Nepřála jsem si nic jiného, než aby mě milovala a důvěřovala mi. Věřila jsem, že je to meta, které budu schopna dosáhnout. Realita je ale jiná. Katka si ke mně nikdy nevytvořila vztah. A teď má ke všemu raději tchyni Violu (63) než mě.

Dcera si mě nikdy nepustila k tělu

Když se Katka narodila, jako miminku jsem jí šeptala do ouška: „Budeme ty nejlepší kamarádky. Budu stát pořád po tvém boku." Věřila jsem, že se tak stane. Když bylo Katce kolem pěti let, byla uzavřeným dítětem. Hrála si sama v pokojíčku a mě k sobě nepustila. Vždycky mě ze dveří vyprovodila se slovy, že si chce hrát sama.

Bylo mi to líto. Věřila jsem, že je to jen nějaké její dětské období, které brzy přejde. Jenže ono tomu nebylo jinak, ani když byla starší. Katka se mě stranila, nic mi neříkala. Tolik jsem toužila být v její hlavě a vědět, co se tam odehrává. Ve škole prospívala na výbornou a já na ni byla náležitě hrdá.

Katka si ani nepřála, abych chodila na její besídky či taneční vystoupení. Nikdy neřekla proč, jen to, že mě tam nechce. A to bolelo. Snažila jsem se najít odpověď na to, proč tomu tak je. Nemá mě ráda? Moje matka pořád říkala, abych na ni netlačila a dala jí čas. Ten ode mě dostala, ale ovoce to nepřineslo.

Dcera mě málem nepozvala ani na svatbu

V době dceřiny puberty jsme byly pořád na nože. Já řekla A, ona B. V ničem jsme si nerozuměly a ustavičně se jen hádaly. Dávala mi pořád najevo, že jí nerozumím a nemám pro ni pochopení. A měla pravdu. Nikdy mě k sobě nepustila a já vlastně nevěděla, kým je. Jako kdyby by mi její dětství proplulo mezi prsty.

Půl roku po osmnáctých narozeninách se dokonce odstěhovala. Našla si muže, kterého jsem poprvé viděla až dva roky po jejich seznámení. Šimon se jevil jako milý chlap, co má Kačku rád. Jednoho dne mi oznámila, že se bude vdávat. Když mi řekla, že mě na svatbě nechce, málem jsem to nepřežila.

Musela jsem na kolenou prosit, abych toho mohla být součástí. Nakonec mě díky Šimonovi vzala na milost a já mohla přijít. A tam jsem prozřela. Šimon mi představil svou matku Violu. Byla to velmi šarmantní dáma, která měla něco, co já ne. A to srdce mojí Kačenky. Když jsem ty dvě spolu viděla, rvalo mi to srdce.

Dcera má báječný vztah s tchyní

Katka seděla s Violou, držely se za ruce a společně se radovaly. Dcera se na ni dívala s takovým obdivem... Pocítila jsem, že žárlím. Jak to, že úplně cizí žena si s mou dcerou rozumí víc než já? Viola byla u toho, když si Katka zkoušela svatební šaty nebo psala svatební oznámení. Proč jsem to nemohla být já? Proč?

Jakmile se Katka začala bavit se mnou, bylo to jiné. Mluvila se mnou jen z nutnosti a z pozice toho, že jsem její matka. Nic víc ke mně ale necítí. Nevím, co jsem udělala špatně. Nutně bych to potřebovala vědět, abych to mohla napravit. Nechci umřít s vědomím, že mě moje vlastní dítě nemá rádo. Co byste dělali vy?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články