Drahoslava (33): Potřeboval jsem od matky pomoc, místo toho jde na rande

Drahoslava (33): Potřeboval jsem od matky pomoc, místo toho jde na rande
Zdroj: Freepik

Většina babiček se do hlídání vnoučat hrne s láskou a radostí. Když byla Drahoslava v prekérní situaci a potřebovala od maminky pomoc, ta raději dala přednost sama sobě. A šla na rande s mužem, kterého si nechtěla nechat ujít.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 10. 05. 2022 07:00

Moje máma Vladimíra (59) je velmi zvláštní osoba, nikdy se nenechala ničím svazovat, žádné předsudky, zákazy nebo zdvižená obočí jí nebránily dělat si to, co ona sama chce.

Moje matka žije bezstarostný život

Byla vždy volná a žádné závazky ji nepřiměly, aby to změnila. Ani když jsem se narodila já, nehodlala na svém životě nic měnit. Byly jsme jen my dvě, tátu jsem nikdy nepoznala, a proto jsme často cestovaly. I to je jeden z důsledků jejího bezstarostného života. Během dětství jsem vystřídala nejméně pět škol. Když to mámu na nějakém místě přestalo bavit, prostě se odstěhovala jinam.

Já jsem její přesný opak, nejsem žádná volnomyšlenkářka a závazky, které mám, beru hodně vážně. Asi proto jsme spolu nikdy moc nevycházely. I když jsme se snažily jedna druhou pochopit, neuspěly jsme.

Potřebovala jsem pomoc od matky

Nedávno mi máma pěkně zavařila. Potřebovala jsem od ní pomoc. Před rokem a půl se mi narodila dcera Laurinka. Je to moje zlatíčko, je pro mě naprosto vším. Udělala bych pro ni první poslední. Nedokázala jsem se od ní vzdálit ani na chvíli. Před měsícem ale nastala situace, kdy jsem to musela udělat.

Ulomil se mi zub, a tak jsem se narychlo objednala k zubaři. Nepřipadalo v úvahu, že by Laurinku pohlídal manžel, měl důležitou schůzku, ze které se nemohl vymluvit. Zavolala jsem matce, aby mi pomohla a Laurinku pohlídala.

Matka raději půjde na rande

Měla jsem tušit, že se mi na to máma vykašle. Má Laurinku ráda, ale že by ji chtěla hlídat, to určitě ne. „Promiň zlatíčko, zítra odpoledne se mi to nehodí, jdu na rande, ale kdykoliv jindy určitě pomůžu," vymluvila se. „Nemůžeš to přesunout?" zkoušela jsem ji přemluvit. „Nemůžu, je to fakt hezký chlap. Nechci mu to rušit," odpověděla mi.

Dál už jsem na ni nenaléhala, věděla jsem, že to nemá smysl. Musela jsem proto zavolat paní na hlídání. Je mi líto, že moje matka jako babička nefunguje. A ještě víc mě mrzí, že dá přednost nějakému chlapovi před vnučkou. Ale ona je už prostě taková – volná a bezstarostná.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články