Edita (49): Syn se rozešel s přítelkyní a od té doby nám zůstává na krku

Edita (49): Syn se rozešel s přítelkyní a od té doby nám zůstává na krku
Zdroj: Freepik.com

Edita má pětadvacetiletého syna, který se před několika měsíci rozešel se svou přítelkyní a ze společného bytu se vrátil zpátky k rodičům. Jenže nyní se nemá k odchodu. Svůj příběh nám popsala čtenářka Edita.

Markéta Bartošíková
Markéta Bartošíková 03. 06. 2020 07:30

Jmenuji se Edita a jsem vdaná skoro 30 let. S manželem Petrem (51) máme pětadvacetiletého syna Marcela. Ten dostudoval vysokou školu a během studií se seznámil s Agátou. Začali spolu randit a později si našli společné bydlení. Jenže před několika měsíci se něco pokazilo a syn se vrátil zpátky domů. Poskytli jsme mu ,,azyl“, ale mysleli jsme, že se později poohlédne po vlastním bydlení.

Syn zazvonil u dveří a byl vykolejený

Marcel byl šťastný, s Agátou si rozuměli, oba byli navíc sportovně založení, a tak podnikali různé výlety a akce. Agáta se nám velmi zamlouvala, byla to milá holka. Jednoho dne se ale všechno změnilo. Zazvonil zvonek a za dveřmi stál totálně vykolejený Marcel. ,,Mami, můžu k vám?" Všechno bylo špatně.

Zůstává dál a my s manželem máme obavy

Marcel řekl, že se s Agátou pohádali a rozešli se. Zpočátku jsem tomu nepřikládala velkou váhu, protože jsem si myslela, že je to chvilkové, a že se zase udobří. Jenže syn zůstával stále u nás. Na jednu stranu jsem byla ráda, protože jsem ho měla pod dohledem. Byl nešťastný a často dost mimo. Na druhou stranu jsme si ale s manželem říkali, že už by se mohl vrátit zpátky do života. Najít si vlastní bydlení a začít od začátku.

Syn ale hrozně zpohodlněl, chodí jen do práce a z práce domů. Žádní přátele, žádná zábava. Finančně nám sice přispívá a doma nám pomáhá, ale mám obavy o jeho budoucnost. S takovým stylem života si žádnou holku nenajde a bude nám ,,viset na krku“ bůhví dokdy. Rádi bychom, aby se osamostatnil. Manžel slíbil, že s ním promluví. Ale zase nechci, aby si myslel, že ho tady nechceme, nebo ho dokonce vyháníme.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články