Erika (20): Od dětství se mi zdá o tajemné dívce, která mi chce ublížit. Teď jsem její odraz zahlédla i v zrcadle

Erika (20): Od dětství se mi zdá o tajemné dívce, která mi chce ublížit. Teď jsem její odraz zahlédla i v zrcadle
Zdroj: Pixabay

Erice se roky zdál stejný sen. Hlavní roli v něm hrála neznámá dívka, která se jí snažila ublížit. Když její obraz jednoho dne spatřila v zrcadle, začala se o sebe skutečně bát.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 30. 11. 2021 15:00

Bude to už šest let, co se mi ve snu poprvé zjevila neznámá dívka. V době, kdy mě takto začala navštěvovat, byla ještě malá. Dnes může být stejně stará jako já. Začíná mi to nahánět strach, zvlášť poté, co jsem ji viděla v zrcadle. Bojím se, že přicházím o rozum.

Začala mi ve snech ubližovat

První roky jsem tomu nevěnovala pozornost. Zkrátka se mi zdálo o nějaké dívce. Sen se sice pravidelně opakoval, ale ani tak jsem na něm neshledávala nic podivného. Po čase začala být dívka v tom snu zlá. Křičela na mě, snažila se mi ublížit. Několikrát se mi stalo, že jsem se v noci vzbudila hrůzou. Dívka mě totiž škrtila.

Po čase to celé nabralo na intenzitě. Stály jsme spolu třeba u řeky a povídaly si. Zničehonic do mě strčila a já spadla do vody. Snažila se mě utopit. Ve snu jsem se bránila, jak jen to šlo, hlavně abych mohla vystrčit hlavu z vody a nadechnout se. Když jsem se probudila, kolem bylo mokro. V té době jsem neměla odvahu se s tím někomu svěřit.

Rodiče by mi nevěřili, akorát by mě hnali k psychiatrovi. Spánek se pro mě stal utrpením. Bála jsem se večer ulehnout. Snažila jsem se uměle si vtlouct do hlavy, co se mi bude zdát. Nikdy to ale nefungovalo. Ta dívka se mi vždycky zjevila a chtěla mi ublížit. Na otázku proč se mi vždy jen vysmála.

Potkávám ji už i v reálném životě

Zkoušela jsem všechno možné. Dechová cvičení, bylinné čaje či pravidelné meditace. Nic nefungovalo. Spaní se stalo mojí noční můrou. Jednoho dne jsem tu dívku začala vnímat i přes den. Ten pocit, že za mnou někdo stojí, byl silný. Myslela jsem si, že se ze mě stává blázen a celé je to blud.

Když jsem se ale jednou vracela domů a odemykala dveře od baráku, ve skle jsem tu dívku spatřila. Lekla jsem se, až mi z ruky vypadly klíče. Hbitě jsem se otočila, ale za mnou nikdo nestál. Strachy jsem se podívala na odraz ve dveřích, ale ani tam už jsem ji nespatřila. Byla jsem připravená, že se dobrovolně nechám zavřít do ústavu.

O pár dní později se ale stalo něco ještě šílenějšího. Chystala jsem se do práce a rozhodla se, že se ještě namaluji. Stála jsem před zrcadlem a dělala si černé linky. A v tu chvíli jsem ji zahlédla. Vyjekla jsem: ,,Co chceš?“ Ona se jen potutelně smála. Rychle jsem z bytu utekla a vrátila se až pozdě večer.

Budu muset vyhledat lékaře, aby mi pomohl

Bylo mi jasné, že ani nadcházející noci mě neušetří své návštěvy. Jenže ona už nepřišla. Ani tu noc ani ty další. Začala jsem zase klidně spát. Měla bych být ráda, ale nejsem. Ona svoji přítomnost ve snech vyměnila za tu reálnou. Vídám ji v bytě, v odrazech, když jedu metrem. Vždy stojí někde stranou a pozoruje mě.

Bojím se o život. Myslím, že je čas navštívit doktora. Může se jednat o nějaký druh schizofrenie, což by můj stav vysvětlovalo. Mám ale obavy, že ta ve hře není a já mám problém s neznámým démonem, který mi chce ublížit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články