Eva (37): S přítelem jsme měli krásný vztah. Nikdy bych nevěřila, kvůli čemu mě opustí

Eva (37): S přítelem jsme měli krásný vztah. Nikdy bych nevěřila, kvůli čemu mě opustí
Zdroj: Freepik

I když si myslíte, že svého partnera dobře znáte, nakonec vás vždy něco překvapí. Eva žila až donedávna ve šťastném vztahu. Nebo si to aspoň myslela, dokud ji partner nepřesvědčil o opaku.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 14. 01. 2022 11:00

S Lukášem (35) jsem chodila tři roky. Rozešel se se mnou před necelými dvěma měsíci a důvod rozchodu stále nemůžu pochopit. Myslela jsem si, že Lukáše dobře znám a že mě ničím nemůže překvapit, opak byl ale pravdou.

Partner ztratil práci

Byla jsem s Lukášem opravdu šťastná, měli jsme toho hodně společného a byli jsme naladěni na stejnou vlnu. Nebyl to jen můj partner, ale i nejlepší kamarád, proto mě jeho ztráta bolí o to víc. Myslím, že první náznak, že něco v našem vztahu nebude jako dosud, byla Lukášova ztráta práce.

Před necelým půlrokem přišel domů s tím, že ho vyhodili. „Nemůžu to pochopit, pracoval jsem tam víc než pět let. Nikdy tak dobrého zaměstnance jako mě neměli. Sám šéf mi to řekl, ale prý škrty jsou škrty,“ oznámil mi, když přišel domů.

Snažila jsem se mu pomoct

Bylo mi ho líto. Věděla jsem, co pro něj jeho práce znamenala a snažila jsem se mu všelijak pomoct. Rozveselovala jsem ho a odváděla téma hovoru na něco jiného, ale nic nepomáhalo. Lukáš byl ze ztráty práce stále víc v depresích.

Před dvěma měsíci mi konečně docvaklo, jak Lukášovu situaci změnit k lepšímu. Byla to opravdu velká náhoda. Ve firmě, kde pracuji, zrovna vyvěsili nabídku práce na pozici, kterou zastával i Lukáš. Doma jsem mu radostnou novinu oznámila a donutila ho, aby se přihlásil do výběrového řízení. „Neboj se, bude to jenom formalita, určitě tě vezmou, když uslyší moje doporučení,“ řekla jsem mu.

Všechno ale bylo jinak

Oslava se ale nekonala. Lukáše na pozici nevybrali. Do telefonu mu řekli, že dali přednost jinému kandidátovi s lepší kvalifikací. Doma mi to Lukáš dal pěkně sežrat. „Vždyť jsi mi říkala, že to místo mám jisté, pěkně jsi mi lhala,“ řval na mě. „Už tě nechci ani vidět, stejně za všechno můžeš ty!“ řekl mi a odešel z bytu.

Svůj slib splnil, odmítl se mnou nadále komunikovat, do týdne se ode mě odstěhoval a mně došlo, že se se mnou rozešel. Důvod je pro mě velmi bolestivý, protože stále nemůžu pochopit, že to bylo kvůli práci. Přijde mi to nespravedlivé. Já opravdu nemůžu za to, že ho nepřijali.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články