Ingrid (56): Manžel celých třicet let věděl o mém tajemství. Prozradil mi to po synových narozeninách

Ingrid (56): Manžel celých třicet let věděl o mém tajemství. Prozradil mi to po synových narozeninách
Zdroj: Freepik

V době, kdy Ingrid otěhotněla, nevěděla, kdo je skutečným otcem dítěte, které nosí pod srdcem. Spala totiž jak s manželem, tak s dlouholetým kamarádem. Rozhodla se proto navěky mlčet.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 11. 2021 12:00

V životě by mě nenapadlo, že to na mě jednou praskne. V době, kdy jsem otěhotněla, jsem si nebyla jistá, kdo je skutečným otcem mého dítěte. Ačkoliv už jsem byla vdaná za Libora, udržovala jsem milenecký vztah s Filipem. Svoje těhotenství jsem brala jako znamení, že mám přestat manžela podvádět.

Před lety jsem manžela podvedla a otěhotněla

Filip v mém životě fungoval jako zpestření. Byl to spolužák ze střední školy. Už tehdy jsme spolu nahodile spávali. Nešlo o žádnou velkou lásku, jen o kamarádství s výhodami. Jakmile měl jeden z nás vztah, nechali jsme toho. Až jednou, jednou jsem udělala tu obrovskou chybu. Vyspala jsem s ním v době, kdy jsem byla ve spokojeném manželství s Liborem.

Libor znal Filipa dlouho jen z vyprávění. Poznali se až po několika letech, co jsme spolu byli. Kupodivu si velmi dobře rozuměli. Skoro bych řekla, že se z nich stali přátelé. V době, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná, jsem měla v hlavě otazník. Nebyla jsem si jistá, čí je to dítě, které čekám.

Bylo ale jasné, za čí dítě ho budu vydávat. Libor byl můj manžel, životní partner. Tak dlouho jsem si opakovala, že je Liborovo, až jsem tomu sama uvěřila, i když moje vnitřní já vědělo, že pravda je jinde.

V den třicátých narozenin syna manžel promluvil

Jakmile malý Standa trochu povyrostl, dostala jsem strach. Víc než Liborovi se totiž podobal Filipovi. Manžel to buď neviděl, nebo vidět nechtěl. Nikdy to totiž nekomentoval. Ani když přijela jeho matka a Standu viděla. ,,Ten snad ani není tvůj,“ spráskla ruce a mně tekl pot po zádech, aby se v tom Libor nezačal šťourat.

Roky plynuly. Manžel byl Standovi skvělým otcem, což ostatně platí dodnes. I když už uběhlo hodně let, pořád jsem se podvědomě bála, aby na mě ze skříně nevypadl nějaký ten kostlivec a všechno to krásné nezničil. Nevím, proč s tím manžel čekal až do Standových třicátých narozenin, ale v ten den promluvil.

Cestou z rodinné oslavy byl zamlklý a evidentně hluboce zamyšlený. ,,Kudy jedeš?“ všimla jsem si, že nezamířil obvyklou cestou k domovu. Dovezl nás ke starému statku, který jsem velmi dobře znala. Chodili jsme se tam s Filipem schovávat. Zastavil u něj a promluvil.

Manžel celou dobu věděl, že není jeho otcem

,,Tady se to stalo, viď?“ otázal se a já hrála nechápavou. ,,Co myslíš?“ zeptala jsem se zmateně. ,,Tady vznikl náš syn. Vím, že nejsem jeho otec,“ řekl a mně vyschlo v ústech. Než jsem se zmohla na jakoukoliv odpověď, Libor pokračoval. ,,Když jsem to zjistil, chtěl jsem umřít, odejít od tebe a zapomenout,“ prozradil mi.

,,Jenže tím, že ses rozhodla, že zůstaneš se mnou a dáš mi možnost mít syna, jsem došel k závěru, že ti odpustím. Já totiž nemůžu mít děti,“ dodal. Libor mě ještě požádal, ať se stane cokoliv, abych nikdy synovi neprozradila, kdo je jeho biologickým tátou. Musím říct, že mi Libor vyrazil dech. Od toho dne je toto téma navždy uzavřené. Mě by jen zajímalo, jak na to vlastně přišel.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články