Iva (28): Mám nového muže. Nutí mě, abych se vzdala svých nectností, jinak mě nechá

Iva (28): Mám nového muže. Nutí mě, abych se vzdala svých nectností, jinak mě nechá

Iva potkala nového muže a bláznivě se do něj zamilovala. Je jí s ním moc dobře, ale má to jeden háček. Přítel teď přišel s jistými požadavky.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 23. 01. 2021 08:30

Karel je můj nový přítel a je to moc chytrý a úspěšný muž. Je hezký, sportuje, nepije a vyznává zdravý životní styl. To se mi na něm líbilo hodně, protože bývalý partner byl samý alkohol, cigarety a žádný pohyb.

Na kouření nic neříkal

To, že kouřil, bylo jediné, co jsem mu nemohla vyčítat, protože já kouřím už osm let. Začala jsem, když mi umřela máma, a od toho dne jsem nepřestala. Karel se nejdříve tvářil, že mu to nevadí, po dvou měsících ale přitvrdil.

Najednou mu to začalo vadit

Řekl mi, že strašně páchnu po cigaretách, i když si jdu poté umýt ruce a dám si žvýkačku, a nepřeje si, abych v tom pokračovala. „Štítím se ti dát pusu, hrozně to z tebe páchne,“ prohlásil a odstrčil mě, když jsem ho chtěla políbit. Styděla jsem se, a kdykoliv jsme spolu byli, nekouřila jsem. Když jsem ale byla sama, zapálila jsem si jako obvykle, ale jemu to vadilo také. Ptal se mě na to a já jsem mu řekla pravdu, což byla chyba.

Aby toho nebylo málo, zakázal mi jíst i maso. „Nemůžeš přece jíst mrtvá zvířata!“ řekl šokovaně a dal mi přednášku o tom, jak zvířata trpí a že maso tělu stejně nedodává žádné vitamíny. Pak jsem musela zhlédnout několik drastických videí, jak se zachází se zvířaty.

Snažila jsem se na sobě pracovat. Cigaretu jsem si dávala jen ráno ke kávě a večer před spaním. Maso jsem jedla jenom o víkendu, ale stejně mu to nestačilo a já jsem to ani dlouho nevydržela. Nemám ráda, když jsem pod tlakem.

Dal mi nůž na krk

Pokaždé, když mi volal, že se za mnou zastaví, jsem si rychle běžela na balkon zapálit. Poté jsem vlezla do sprchy a vydrhla jsem se od hlavy až k patě. Cítila jsem se jako puberťačka, která se schovává před rodiči.

Na maso jsem měla ukrutnou chuť. Vždy, když ode mě odcházel, běžela jsem do obchodu a nakoupila jsem salámy, šunky a pořádný kus masa. Samozřejmě, že jsem se přecpala a bylo mi pak hrozně zle. Přestalo mě to bavit a řekla jsem mu, že mě má mít rád takovou, jaká jsem. „Já tě mám rád. Ale tohle jsou věci, které nebudu tolerovat. Páchneš a ničíš si zdraví,“ odpověděl mi.

Hodně jsme se pohádali a já jsem křičela, že jsem zkrátka kuřačka a maso jíst budu, ale on mi s vážnou tváří oznámil, že jestli nejsem ochotná se změnit, tak se mnou nebude. Já o něj ale nechci přijít, mám ho ráda a je to nejlepší partner, kterého jsem kdy měla, jen mi vadí, jaké si klade podmínky.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články