Iveta (29): Že jsem těhotná, jsem zjistila v nejhorší možnou chvíli. Náš vysněný život se tím totálně zhroutil

žena, těhotenství
Zdroj: pixabay

Iveta měla v životě obrovské štěstí. Skvělou kamarádku, manžela i vysněnou práci. Už jí chyběla jen vlastní rodina. Když ale otěhotněla, žádná velká radost se nekonala.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 18. 09. 2021 13:00

Vždy jsem byla premiantkou třídy. Na vysokou jsem se dostala hned, vystudovala práva a získala práci snů. Po několika letech mě můj životní partner Marek požádal o ruku a konala se svatba.

Vysněný život se začal hroutit jak domeček z karet

Byli jsme šťastní, ačkoliv jsme moc peněz neměli. Vystudovaný právník nevydělává hned statisíce, i když si to každý myslí. Měli jsme hlavu plnou snů, chtěli jsme procestovat svět a koupit dům, kde vychováme děti.

Jenže firmě, pro kterou jsem dělala, se přestalo dařit a já dostala padáka. Do té chvíle nikdo o ničem nevěděl. V podstatě ze dne na den šla společnost do insolvence. Nebylo by těžké najít si novou práci, pracovní trh byl pro uchazeče příznivý. Ale já v den, kdy jsem si odnesla poslední věci z kanceláře, zjistila, že jsem těhotná.

Rozhodli jsme se založit rodinu poměrně nedávno, takže jsem byla trochu v šoku. Nečekala jsem, že by to mohlo být tak rychlé. Všude kolem slyšíte, jak se ženám otěhotnět nedaří, čekají půl roku nebo i rok. Během dvou týdnů mi začalo být neuvěřitelně zle. Celé dny jsem se nezvedla z postele, pořád jsem jen spala. Hledat si v takovém stavu novou práci bylo skoro nemožné. A jak bych vypadala, kdybych novému zaměstnavateli zatajila, že jsem těhotná?

Netuším, jak vyjdeme s penězi

První trimestr byl peklo, hůř mi snad nikdy nebylo. Finančně jsme to zvládali, ale bylo to hodně těžké. Neměli jsme naspořeného vůbec nic. Plánovala jsem, jak vše nakoupíme z peněz, které budu vydělávat během těhotenství. Nikde v právním odvětví se mi teď ovšem nedařilo ani sehnat brigádu, natož práci. Těhotenství na mně navíc bylo poměrně rychle vidět. Nikdy jsem nebyla jako proutek, a tak jsem měla od začátku větší bříško.

Nakonec jsem si našla brigádu jako administrativní výpomoc v jedné malé firmě. Pak ale přišla další rána. Ačkoliv jsme si mysleli, že se nás to netýká, i na manželova zaměstnavatele dopadla pandemie covidu-19. Jeho výdělek spadl na polovinu. Čekáme, co bude. Každý den se bojím, z čeho nakoupíme výbavičku, jak budeme žít. Kvůli stresu mám vysoký tlak. Vím, peníze nejsou všechno, ale bez nich to nejde. Netuším, jak to zvládneme. Jak jsme byli naivní!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články