Jarmila (38): Manžel mi zkazil Štědrý večer. U večeře měl děravé tepláky a plechovkové pivo

Jarmila (38): Manžel mi zkazil Štědrý večer. U večeře měl děravé tepláky a plechovkové pivo

Jarmila na Štědrý večer prostřela slavnostně stůl, hezky se oblékla a upravila. To samé chtěla po dětech a manželovi. Ten se ale rozhodl celé Vánoce bojkotovat a Jarmile tím zkazil večer.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 28. 12. 2020 06:30

Už jako malá jsem se strašně těšila na Štědrý den. Ne ani tak kvůli dárkům, jako kvůli té atmosféře. Všichni jsme se museli hezky obléknout, všechno bylo krásné a my to brali velmi vážně.

Milovala jsem to

Tatínek míval košili a maminka nádherné šaty a vlasy do drdolu. Vždy se u nás ctili tradice a já si přála to samé zažívat i v dospělosti, až budu mít svou rodinu. To se mi podařilo. S manželem Vaškem máme dva syny – Matyáše (9) a Šimona (7). Každé Vánoce u nás probíhaly podobně, jako když jsem byla malá.

Všechno jsem nachystala

Letos se ale manžel rozhodl, že nic takového nebude. Od rána ležel na gauči a přepínal znuděně programy. Na to jsem celkem zvyklá, takže jsem ho až do večeře nechala být, stejně jsem měla plno práce s přípravami.

Před večeří jsem si vyfoukala vlasy, oblékla jsem si šaty a poslala jsem kluky, aby se převlékli do nachystaných věcí. Houkla jsem na Vaška: „Za čtvrt hodiny budeme jíst.“ Byl to pro mě jasný signál, aby se šel obléct. On ho pochopil, tedy alespoň to tak vypadalo, protože se zvedl a šel pryč. Když jsem všechny svolala, dojala jsem se. Kluci vypadali jako gentlemani. Pak přišel Vašek a mně se naježily všechny chlupy na těle.

Zkazil všechno

Vytahané triko a tepláky s dírou – oblečení, ve kterém se od rána povaloval. „Proč ses nepřevlékl? Co jsi dělal?“ ptala jsem se šokovaně. Nerozuměla jsem tomu. On mi to záhy vysvětlil: „Šel jsem na záchod a pak jsem kouřil.“  Táhl z něj pach cigaret. Posadil se a na stůl položil plechovkové pivo.

Nevěděla jsem, co mám řešit jako první. „Zaprvé k pití máme suché víno a zadruhé se jdi okamžitě převléknout!“ Ale on se z místa nehnul, prohlásil, že se nebude potit v košili a tepláky jsou pohodlné. Šly na mě mrákoty. Nemínila jsem couvnout, ale kluci už byli nervózní, že mají hlad, a Vašek mě shazoval, že to je kvůli mně. „Tak to už neřeš a nandej jídlo,“ dodal a já jsem to vzdala. Po večeři se odvalil zase na gauč, kluci mu nosili dárky a on je vlažně rozbaloval. Neudělali jsme si společnou fotku, ani s námi nelil olovo, nic. Pořád mám na něj strašný vztek, ten večer byl pro mě důležitý a on mi ho zkazil.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články