Jiří (35): V zaměstnání jsem se zastal bývalého vedoucího. Teď jsem bez práce

Muž, notebook
Zdroj: unsplash.com

Jiří se v zaměstnání dostal do nelehké situace, se svým vedoucím Petrem (45) vycházel velmi dobře a Petr mu za to přidělil celou řadu benefitů. Ředitelství firmy se ale rozhodlo Petra odvolat. Většina zaměstnanců pobočky se postavila na Petrovu stranu a bojovala za to, aby mohl Petr zůstat. Jejich strategií bylo, že podají hromadnou výpověď, kterou ale firma přijala, a Jiří se tak ocitl bez práce.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 23. 06. 2020 10:00

Na pobočku jsem nastoupil před třemi lety a se svým vedoucím i s většinou kolegů jsem si sedl. Jelikož jsme spolu měli dobré vztahy a můj vedoucí Petr se mnou byl spokojený, zvedl mi dvakrát plat a přidělil mi celou řadu benefitů. Pak ale přišla rána, na ředitelství v Praze se rozhodli našeho vedoucího odvolat, protože podle nich jeho postupy nebyly v souladu s firemní kulturou a Petr navíc přišel o jeden velmi důležitý kšeft.

Byli jsme na jeho straně

Já a většina kolegů jsme byli na Petrově straně, protože podle nás vedl pobočku dobře. Proběhlo několik jednání, na kterých jsme se Petra zastávali - ale bez výsledku. Generální ředitel byl rozhodnutý Petra odvolat a také to udělal. Bylo nám jasné, že s odchodem Petra ztratíme i svoje výsady, které jsme doposud pobírali, tak jsme se rozhodli k zoufalému kroku. Dvanáct z patnácti zaměstnanců podalo výpověď, včetně mě. Doufal  jsem, že nás všechny odejít nenechají, protože by to pobočku paralyzovala, ale opak byl pravdou.

Vedení náš odchod přivítalo

Na ředitelství naše výpovědi přijali. Myslím si, že byli vlastně rádi, že nás nemusí vyhazovat sami. Na místo Petra jmenovali novou vedoucí pobočky Marcelu (52), která mně ani ostatním kolegům nesedí. Marcela se nijak netajila tím, že jí nijak nevadí, že my odcházíme, a přivedla si svoje lidi.

Jsem teď bez práce

Pracovních nabídek je teď kvůli doznívajícímu koronaviru méně než dřív a já nemůžu sehnat místo, které by bylo stejně dobré jako to, které jsem měl dřív. Jsem teď bez práce a vím, že budu muset přijmout místo, které nebude podle mých představ, protože mi stejně dobrou práci už nikdo hned tak nenabídne. Možná jsem neměl podávat výpověď a měl jsem to zkusit s Marcelou nějak vydržet.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Pokud máte i vy zkušenost, která vás zasáhla, a chtěli byste se s ní svěřit, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články