Jitka (29): Místo radosti z toho, že jsem zase pěkná ženská, po mně chtěl, abych byla tlustá

žena
Zdroj: Freepik.com

Jitka se velikou část svého života potýkala s velkou obezitou, která ji omezovala snad ve všech směrech. Měla štěstí, že i tak si našla kluka. On byl naopak za její vizáž šťastný. Jak zareagoval na to, když Jitka odmítla dál žít v těle obřích rozměrů a začala hubnout?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 27. 07. 2020 07:30

Už jako malá jsem byla veliký jedlík. Jedla jsem pořád, vždy jsem měla něco v ruce. Moje máma v tomto směru nebyla důsledná a nechávala mě, abych prostě jedla, kolik a co chci. To, že jako dospělá budu mít problémy a to především zdravotní, matka neřešila.

I tak jsem našla lásku

Základní a střední škola byla utrpením. Neměla jsem žádné kamarádky, kdo by se taky chtěl kamarádit s otylkou. Hezký pohled na mě nebyl. I tak jsem si našla kluka, Filipa, spíš on si našel mě. Byl také rozměrnější, ale ne tolik jako já. Měli jsme se rádi a on neřešil to, jak vypadám, ale jaká jsem.

Když mi  bylo asi 23 let, četla jsem na internetu příběh o mladé obézní dívce, kterou její tloušťka už ohrožovala na zdraví. Lekla jsem, byla skoro stejně stará jako já. Rozhodla jsem se svoje trápení skončit a začít s přebytečnými kily něco dělat. Našla jsem si nutričního terapeuta, který mi pomohl s prvními kroky po mé nové cestě.

Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat

Když jsem shodila prvních 30 kilo, Filip naznačoval, že to stačí, že se mu to vážně líbí, když je žena silná. Jenže já se cítila skvěle a chtěla jsem zhubnout ještě víc.

Během dvou let, co jsem hubla, cvičila, jedla zdravě, jsme se s Filipem odcizili. Neměli jsme si najednou co říct, protože já začala být poměrně dost sportovně aktivní, a to byl asi taky kámen úrazu. Po 5 letech tvrdé dřiny jsem se dostala na svoji vysněnou váhu, tělo jsem měla zpevněné, a tak jsem se rozhodla pro další krok.

Přihlásím se do soutěže fitness bikiny. Už jsem mohla najet na přípravu, která obnášela velmi přísný jídelníček a mnoho hodin strávených ve fitness centru. Doma jsme se potkávali dalo by se říct jen o víkendu a chovali jsme se k sobě jak spolubydlící a nikoli partneři. Trápilo mě, že mě Filip nepodpoří a že o můj úspěch nejeví zájem.

Nečekaná reakce

Nejhorší mě však čekalo, když jsem se rozhodla svůj plán spojený se soutěží říct Filipovi. Zareagoval slovy, že pokud se ze mě stane vyschlá šlachovitá kostra, rozjedeme se. Na něco takového se prý odmítá koukat a ještě to podporovat. Miluje mě, ale tlustou.

Plakala jsem skoro celou noc. Konečně jsem se za sebe nemusela stydět, byla jsem zdravá, mohla jsem sportovat, což předtím bylo nemožné, a ve chvíli, kdy jsem dosáhla něčeho, v co jsem nedoufala, dostanu tvrdou ránu od někoho, od koho bych to nečekala.

Musím si vybrat, buď zkusím štěstí a do soutěže se přihlásím, ale Filip odejde. Nebo zůstanu ve vztahu, který je bezproblémový, ale postrádá něco jako podporu a uznání. Mám Filipa moc ráda, ale už odmítám dělat jenom to, co po mně chtějí ostatní.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články