Johana (31): Kamarádka mi dohodila práci a já ji nechtěla zklamat. Kvůli tomu mi teď nemůže přijít na jméno

Johana (31): Kamarádka mi dohodila práci a já ji nechtěla zklamat. Kvůli tomu mi teď nemůže přijít na jméno
Zdroj: Freepik

Kamarádka Radka pomohla Johaně získat místo ve firmě, kde sama pracuje. Brzy se ukázalo, že Johana má mimořádný talent. Dostala přidáno a k dispozici služební auto. Radka to neunesla a začala kamarádce házet klacky pod nohy.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 16. 09. 2021 13:00

Když mi kamarádka Radka (33) nabídla, že se přimluví na svém oddělení, aby mě její šéfová vzala, byla jsem jí vděčná. Nemohla jsem totiž téměř rok zavadit o dobrou práci. Ze začátku jsem jí svůj vděk dávala najevo.

Získala jsem místo, které mi kamarádka dohodila

Radka pracuje ve velké telekomunikační firmě. Jedna věc je se tam vůbec dostat a druhá se tam udržet. Na to mě Radka upozorňovala. ,,Pokud to klapne a Majda tě přijme, musíš ze sebe dostat maximum, jasný? Jdeš na pozici kreativce, takže mě nesmíš zklamat,“ kladla mi na srdce před tím, než jsem měla schůzku s její nadřízenou.

Pohovor nebyl vedený tak, jak jsem zvyklá. Šlo o příjemný rozhovor. Dostala jsem zadání na zpracování dvou materiálů, které rozhodnou, zda budu přijata. Seděla jsem nad tím dvě noci, abych odevzdala skvělou práci. To se povedlo, protože mi volala Majda celá nadšená, že přesně někoho, jako jsem já, nutně potřebují.

,,Ten práce je skvělá. Ani já bych to nezvládla lépe a že mi to pálí,“ řekla a já cítila, že nám to spolu bude klapat. Nadšeně jsem volala Radce, že mě přijali. ,,Tak to musíme pořádně oslavit! Jsi moje nová kolegyně,“ smála se do telefonu. Během zkušení doby mě Radka postupně do všeho zasvětila.

Začala na mě žárlit

Majda mi už zadávala celkem dost úkolů. Díky ní jsem si nepřipadala jako nováček, ale jako člověk, co tam pracuje roky. Seděla jsem vedle Radky, která měla pořád pocit, že mě musí hlídat a opravovat moje chyby. Několikrát mi práci vrátila s tím, že tohle přece nemůžeme poslat těm nahoru. ,,Proč ne? Mně se to líbí a myslím, že i Majda bude nadšená,“ trvala jsem si na svém.

,,Kdo ti to místo dohodil?“ vyjela zničehonic Radka. ,,Já! Takže budeš dělat, co ti řeknu,“ zpražila mě a odešla si udělat kávu. Zkušebku jsem zvládla levou zadní. Majda si se mnou dala známé ,,face to face“. ,,Jsem tebou nadšená. Vedení se velmi líbí, jak přemýšlíš a jak připravuješ materiály. Je to kreativní, chytré a já ti za to děkuju. Přinesla jsi sem něco, co tu roky chybělo,“ chválila mě.

Zvedli mi plat a dostala jsem služební auto, notebook a mnoho dalších věcí, které k práci potřebuji. Kdo to nesl hodně špatně, byla Radka. ,,Jak to, že jsi dostala auto? Pracuji tady sedm let a mně ho nikdo nenabídl, ač jsem o něj žádala. To je nespravedlivé,“ litovala se. Hned se vydala za Majdou, aby si postěžovala.

Nedokáže mi odpustit, že jsem lepší než ona

Vrátila se ovšem s nepořízenou. Bylo jí řečeno, že po republice budu s projektem jezdit já. Zkrátka jí Majda řekla, že moje dovednosti jsou na takové úrovni, že si mě musí hýčkat a dopřát mi to, co si zasloužím. Ukázalo se, že jsem za velmi krátkou dobu dokázala vydělat firmě hodně peněz. Radka mi to záviděla a začala mi házet klacky pod nohy.

Na poradách se usilovně snažila na mé práci něco najít, vždycky byla v opozici. Mezi kolegy mě začala pomlouvat. Svojí závistí si ale všechny poštvala proti sobě. Ještěže bude Radka odcházet na mateřskou. Jinak si myslím, že by naše přátelství vzalo za své. Doufám, že až se vrátí, bude to brát víc s nadhledem.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články