Karolína (28): Zatímco jsem kamarádce hlídala syna, ona mi systematicky ničila rodinu

Karolína (28): Zatímco jsem kamarádce hlídala syna, ona mi systematicky ničila rodinu
Zdroj: Freepik

Karolína snad odjakživa pomáhala kamarádce Marianě. Ta to v životě neměla lehké. Kdyby však Kája tušila, že jí Mariana vrazí kudlu do zad, možná by na ni nebyla tak hodná.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 01. 2022 13:00

S Marianou se známe od školy. Právě tam se z nás staly blízké přítelkyně. Byly jsme si hodně podobné. Lišily jsme se jen původem. Zatímco já pocházela z úplné a troufám si říct šťastné rodiny, Mariana to tak neměla. O to víc jsem měla potřebu jí pomáhat.

Vždycky jsem se snažila své kamarádce pomáhat

Častokrát ve škole brečela, že se rodiče pořád hádají. Tušila, že rozvod je na spadnutí. Rvalo mi srdce dívat se, jak je nešťastná. Jak jen to šlo, byla jsem jí oporou. Zvala jsem ji k nám. Moje rodina ji po čase přijala za svou. Byla u nás pečená vařená. Na rozvod jejích rodičů vážně došlo a Marianu to zcela zlomilo.

Po škole jsme si každá našla zaměstnání a posléze i partnera. Já po Radkovi pokukovala už dlouho. Brzy se chystala svatba. Hned po ní jsme si koupili menší byt. I Mariana se v té době nějak sebrala a začala normálně žít. Na můj vkus docela často střídala chlapy, ale nekecala jsem jí do toho.

V době, kdy jsem otěhotněla, mi Mariana oznamovala to samé. Opět se ale naše příběhy lišily. Já měla doma otce svého dítěte, který byl připraven se nové role zhostit. Ona pomalu ani nevěděla, čí to dítě je. Nicméně si ho chtěla nechat. Naše děti od sebe dělí pár týdnů. Už od začátku si Mariana stěžovala, že je na všechno sama a nemá peníze. Evidentně potřebovala pomoc.

Nabídla jsem jí hlídání syna

Když byl dětem rok, stěžovala si, že vůbec nevychází s penězi. Mě se v tu chvíli nejspíš zatemnil mozek a nabídla jsem jí něco, čeho dodnes lituji. ,,Tak si najdi alespoň částečný úvazek. Já ti Marečka pohlídám. Jedno dítě nebo dvě? To zvládnu,“ řekla jsem a Mariana mi radostí skočila kolem krku. ,,Ty jsi vážně anděl,“ štkala. Naši rodinu živil Radek, tak proč bych jí nepomohla, říkala jsem si tehdy.

Mareček sice nebyl tak klidný jako naše Sofie, ale dalo se to zvládnout. Mariana doslova kvetla. ,,Nevím, jak bych ti poděkovala za to, co pro mě děláš. Zase vedu normální život,“ líbala mi vděkem ruce. Její život se sice narovnával, ale můj začal chátrat. Radek býval často k nezastižení, doma pořád koukal do mobilu.

Začala jsem ho podezírat, že někoho má. On to samozřejmě popíral. Neměla jsem šanci, jak zjistit pravdu. Byla jsem doma se dvěma dětmi a moje možnosti byly značně omezené. Až úplná náhoda mi ukázala, jak se věci mají. Mareček dostal horečky a Mariana nebyla k zastižení. Mobil mi nebrala a já si zoufala, co budu dělat.

Ta mrcha se mi spustila s manželem

Rozhodla jsem se, že zajedu za Radkem do práce, aby pohlídal Sofii s tím, že já zavezu Marečka k doktorovi. Jenže koho jsem u něj v kanceláři nepotkala? ,,Co tady děláš? A proč jsi polonahá?“ vykřikla jsem od dveří. ,,Já ti to vysvětlím,“ začala koktat Mariana. ,,Radku?“ otočila jsem se na manžela, který si akorát zapínal kalhoty.

,,Tvůj syn má horečky,“ oznámila jsem suše Marianě a podala jí ho do ruky. ,,Karčo, počkej, já ti to vysvětlím,“ žadonila. Jenže to už jsem mizela pryč. Radek přijel za pár minut domů a vše mi objasnil. Mariana u něj pracuje jako pomocná síla. Bohužel spolu začali udržovat milostný poměr, za který dostává moje skvělá kámoška bonusy. Pošlapala mi, co mohla. S Radkem to ještě zkoušíme, ale ona, ona už mi nesmí na oči. Pro dobrotu na žebrotu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články