Karolína (31): O svých prvních narozeninách se dcera chovala velmi divně. Na videu jsem viděla, co ji děsilo

Karolína (31): O svých prvních narozeninách se dcera chovala velmi divně. Na videu jsem viděla, co ji děsilo
Zdroj: Freepik.com

Karolína se těšila na první oslavu narozenin své dcery. Přijela celá rodina a mělo to být hezké odpoledne. Jenže dcera se chovala velmi neobvykle. Druhý den na videu viděla Karolína něco, co ji vyděsilo. O co šlo?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 24. 12. 2020 17:00

Na první narozeniny své dcery jsem se velmi těšila. Chystala jsem pro ni hezkou oslavu, kam měla přijet celá rodina. Nakonec to nedopadlo podle mých představ.

První narozeniny

Narodila se v létě, takže oslava se měla konat na zahradě. Všude jsem rozvěsila balónky a upekla jsem pro Marušku dort. Měla přijet nejbližší rodina. Ten den bylo krásné počasí. Nic nenasvědčovalo tomu, že by se oslava neměla podařit. Maruška je velmi usměvavé a klidné dítě, o to víc jsem se těšila, že si oslavu užije.

Jako první přijel můj otec se svojí přítelkyní. Moje matka zemřela přesně rok před narozením Marušky. Bylo mi velmi líto, že toho nemůže být součástí, ale takový je život. Pak dorazila část rodiny ze strany manžela Jirky. Oslava se plánovala po obědě, až se dcera probudí. Jenže když vstala, měla nebývale špatnou náladu.

Byla poměrně dost zamlklá. Dort sfoukla s takovým odporem, že jsem se jí musela hned zeptat, co se děje. Jako roční dítě toho ještě moc nenamluvila. Ukazovala jen na místo naproti sobě a říkala slovo paní stále dokola. Myslela jsem, že ukazuje na moji macechu, ale ta seděla na jiném místě, než kam malá ukazovala.

Něco ji děsilo

Přešla jsem to, a abych ji trochu rozveselila, vlezla jsem si s ní do bazénu. Ona vodu miluje, dokáže se cachtat hodinu v kuse. Po pár minutách ve vodě, kdy byla v dětském kruhu, se začala chovat divně. Vypadalo to, jako kdyby ji někdo pod vodou tahal za nohy. Brečela a křičela: „Bolí!“ Vytáhla jsem ji z vody a rychle jsem ji objala a utěšovala, že se nic neděje.

Vůbec jsem ji nepoznávala. Byla plačtivá a velmi vystrašená. Její divné chování se přenášelo na zbytek rodiny. Všichni byli v rozpacích, netušili, co se děje. Hlavně nikdo takhle Marušku neznal. Byla vždy velmi hravá a málokdy plakala. V tento den to bylo zcela jiné dítě. Manžel se snažil většinu momentů natáčet. Hlavně to, jak sfoukává dort a rozbaluje dárky.

Místo aby se její chování zlepšovalo, protože kolem sebe měla lidi, kteří ji milují, bylo to horší. Stále někam ukazovala a říkala něco o nějaké paní. Její slovní zásoba nestačila na to, aby nám řekla, co se doopravdy děje. Byla jsem z toho poměrně dost smutná a zklamaná. Nakonec jsme oslavu rozpustili o něco dříve, protože to bylo spíš utrpení.

Žena na videu

I když všichni odjeli, dcera byla stále divná. Možná na ni něco leze, říkala jsem si. Počtem lidí to nebylo, protože byla odmala zvyklá se pohybovat ve větší společnosti. Manžel to přisuzoval tomu, že prostě nemá svůj den. Já jsem si tím tak jistá nebyla, ale současně jsem nevěděla, čím by to celé mohlo být. Dceru jsme uložili, ale dalo to nezvykle dost práce. Její vystrašené chování trvalo i v postýlce. Ukazovala prstíkem někam za mě a brečela, že se bojí.

Jako milující matka jsem se rozhodla, že zůstanu spát u ní v pokoji, aby se cítila v bezpečí. Noc byla nakonec docela divoká, protože brečela ze spaní. Ráno u snídaně jsem se chtěla podívat na video, které manžel natočil. Nestačila jsem se divit tomu, co jsem viděla. Na záběrech bylo vidět, že kolem dcery se pohybuje černý stín nějaké ženy. Vyděsilo mě to. Ukázala jsem to dceři. Znovu velmi plakala. My s manželem pro to nemáme vysvětlení. Kdo to byl a co po dceři chtěl? Na svoji otázku nejspíš nikdy nedostanu odpověď.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články