Magdaléna (48): Přítel se za mě stydí. Přitom moc dobře věděl, do čeho jde

Magdaléna (48): Přítel se za mě stydí. Přitom moc dobře věděl, do čeho jde
Zdroj: Freepik

Paní Magdaléna si po rozvodu konečně našla přítele, se kterým se cítila moc dobře. Co na tom, že byl o hodně mladší. Postupně se ale ukázalo, že jejich vztah má jeden dost podstatný háček. Přítel ji nechtěl zvát k sobě domů ani představit rodině či přátelům. Pak Magda přišla na to proč.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 15. 04. 2021 10:00

S Markem (29) chodím přes půl roku. Někoho by mohlo překvapit, že jsem si našla o tolik let mladšího muže. Mě by to také nikdy nenapadlo, ale můj život se ubíral jiným směrem, než jsem si plánovala.

S Markem jsme se seznámili náhodou

Poslední dva roky pro mě byly náročné. Zjistila jsem, že mě manžel podvádí. Ani mě to nepřekvapilo, i já byla delší dobu nešťastná. Proto jsme se dohodli, že rozvod bude nejlepším řešení. Jelikož naše jediná dcera s námi už delší dobu nebydlela a zakládala vlastní rodinu, nebyl rozvod velký problém. Přesto mě to zasáhlo, byli jsme spolu přes 25 let. Snažila jsem se z toho co nejdřív oklepat. Chodila jsem dokonce s pár muži, ale žádný z mých porozvodových vztahů nevydržel dlouho.

Pak se objevil Marek. Pracoval pro přepravní společnost. Často mi domů vozil zásilky a nějak jsme se dali do řeči. Hned od začátku byl ke mně milý, ale mě nenapadlo, že bych mohla přitahovat tak mladého kluka. Jemu ale evidentně náš věkový rozdíl nevadil. Po několika dalších setkáních jsme se spolu vyspali.

Byla jsem bláznivě zamilovaná

Na rozdíl od mých předešlých partnerů byl Marek ke mně vždy ohleduplný a pozorný. Pokaždé, když ke mně přijel, se nejdříve ptal, jak jsem se celý den měla. Moje láska k němu jen a jen rostla. Párkrát jsem se ho i zeptala, jestli mu náš věkový rozdíl nevadí. Vždy odpověděl, že věk je jen číslo. Důležité je, na kolik se člověk cítí. Byla jsem za nový vztah vděčná. Cítila jsem se konečně někým chtěná a velmi šťastná.

První známky potíží jsem ze začátku ani nevnímala. Nepřišlo mi divné, že se vždy scházíme jen u mě. Nevadilo mi, že nechodíme na procházky nebo že mě neseznámil se svými přáteli ani rodinou. Až po několika měsících jsem si uvědomila, že je něco špatně. Na návštěvu mi zrovna přijela dcera, a my se tedy nemohli sejít u mě.

Nechce, aby o nás lidé věděli

Marek mě tedy pozval k sobě domů. Bylo to úplně poprvé. Když mi dával instrukce, jak se k němu dostanu, řekl mi: „Až ke mně přijedeš, zaparkuj prosím o ulici vedle. V té mojí se nesmí zastavovat. Sousedé jsou na to dost citliví.“ Jeho žádost mi nepřipadala vůbec zvláštní. Když jsem k němu přijížděla, postupovala jsem podle instrukcí a zaparkovala o ulici dál. Nakonec jsme se u Marka scházeli čím dál častěji a mně začalo být jasné, že s tím zákazem stání lhal.

A od té doby mi začaly být některé věci podezřelejší. Došlo mi, že mu můj věk vadí a nechce, aby o nás lidé věděli. Proto po mně chce, abych zastavovala jinde. Bojí se, že by sousedé zjistili, že k němu chodím. Teď začínám přemýšlet o tom, že to s ním ukončím. Nemám zapotřebí se zahazovat s někým, kdo se za mě stydí. Růžové brýle zamilovanosti mi spadly a konečně vidím realitu takovou, jaká doopravdy je.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články