Marie (34): Kamarádka mě požádala, abych kryla její nevěru. Dostala mě tím do prekérní situace

Marie (34): Kamarádka mě požádala, abych kryla její nevěru. Dostala mě tím do prekérní situace
Zdroj: Freepik

Marie se ocitla v nepříjemné situaci. Její velmi dobrá kamarádka začala zahýbat manželovi. Po Marii chce, aby jí dělala alibi a nevěru kryla. Té se to ale líbí pořád míň a netuší, jak dlouho to ještě vydrží. Zvlášť, když ji už jednou kontaktoval podváděný manžel.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 06. 2021 08:00

Hanka (33) je už od dětství mojí nejlepší kamarádkou. Chodily jsme spolu do školky i školy, a dokonce děláme v jedné firmě. Víme o sobě i ty nejtitěrnější drobnůstky. Panuje mezi námi velmi pevné a hluboké přátelství.

Kamarádka měla doma krizi

Dalo by se říct, že je jako moje sestra. Zatímco já žiji ve spokojeném manželství, to její prochází krizí. S Jardou (35) jsou spolu dvanáct let. Už roky se snaží o dítě, které ne a ne přijít. Začali se kvůli tomu často hádat. Říkáme si všechno, takže ani to si Hanka nenechala pro sebe. Nedávno se mi během ranního běhu přiznala, že už takhle dál nemůže.

Byla často smutná, podrážděná. Netušila jsem, jak bych jí mohla pomoci. Do jejich manželství nebylo jak zasáhnout. O to víc jsem se ji snažila lákat na kafíčka či nějakou sportovní aktivitu. Vždycky jsme spolu trávily dost času. Téměř půl roku chodila jako tělo bez duše. Až jednou si nešlo nevšimnout, jak září. První, co mě napadlo bylo, že je v tom.

Ptát jsem se nechtěla. Říkala jsem si, že kdyby byla těhotná, řekne mi to sama. Jednou večer mi volala a měla na mě prosbu. ,,Potřebuju, abys mi zítra dělala alibi. Kdyby něco, jsem když tak s tebou od šesti na skleničce, zbytek ti řeknu jindy.“ Byla jsem z toho zmatená, ale do telefonu jsem jí to odkývala. Za pár dní jsme měly mít skutečný sraz.

Chce, abych kryla její nevěru

,,Musím ti něco říct,“ začala náš sedánek. ,,Znáš Libora z druhého patra? Toho hezouna?“ otázala se. ,,Jasně, že znám. Co je s ním?“ ptala jsem se udiveně. ,,Tak já se s ním teď scházím. Je úplně boží. Jsem z něj úplně na větvi,“ pronesla s hlavou v oblacích. ,,Vy teda jdete s Jardou od sebe?“ zajímala jsem se. ,,Ne, co tě nemá. Jen jsem si našla lék na ty naše hádky. Milence! Že mě to nenapadlo dřív!“ zvolala nadšeně.

Dívala jsem se na ni, jako by spadla z višně. ,,Jak chceš zahnat vaši krizi, když máš milence?“ nerozuměla jsem tomu. ,,V tom je právě to kouzlo. Co spím s Liborem, doma je to jiný. Nejsem na Jardu tak alergická a mám pocit, že si víc rozumíme,“ odvětila. ,,Má to celé ale jeden háček,“ dodala. ,,Týká se to tak trošku i tebe,“ pronesla a mrkla na mě.

,,Povídej, to mě zajímá,“ rýpla jsem si. ,,Budu potřebovat, abys mě kryla před Jardou. Vždycky, když půjdu s Liborem, budu říkat, že jsem s tebou. Chápeš. To nemůže nikdy prasknout, protože my dvě jsme spolu pořád,“ mnula si ruce. Příliš nadšeně jsem se na to netvářila. Jardu mám ráda a nemám pocit, že by si to zasloužil.

Už mě to nebaví

K tomu mě ještě Hanka požádala, abych to neříkala ani svému manželovi. Takže doma musím také lhát, což je druhá věc, která mi vadí. Ta třetí je, že nevěru obecně neschvaluji, ať je myšlená jakkoliv. To se zkrátka nedělá. Hanka to začala přehánět a z jedné schůzky týdně je s Liborem obden. Na mě už čas nemá.

Když mi před časem volal Jarda, že se nemůže Hance dovolat, ztuhla jsem. Zabouchl si klíče, tak jí hned volal. Ona mu to nebrala, a tak automaticky kontaktoval mě. Musela jsem opět lhát a obratem volat Hance, aby všeho nechala a jela domů. I přes naše dlouholeté kamarádství mi její chování začíná vadit. Budu to muset rozseknout.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články