Markéta (22): Už léta udržuji poměr s nejlepším kamarádem svého přítele. Teď jsem se ocitla v patové situaci

Markéta (22): Už léta udržuji poměr s nejlepším kamarádem svého přítele. Teď jsem se ocitla v patové situaci
Zdroj: Pixabay

Markéta se zamilovala do nejhezčího kluka v okolí, mělo to ale hned dva háčky. Její přítel byl jeho nejlepší kamarád a on sám měl přítelkyni. Ani to jim nezabránilo ve vášnivém románku, který ovšem neskončil podle Markétiných představ.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 19. 09. 2021 08:00

První lásky bývají ty, které nás nejvíce zasáhnou. U mě to nebylo jinak. U nás na vesnici žil kluk, kterého všechny holky milovaly. Jmenoval se Zbyněk, měl pomněnkové oči, blonďaté vlasy, drahé auto a bohaté rodiče. To vám v pubertě samozřejmě imponuje. Já k němu měla přeci jen trochu blíž než ostatní. Byl to nejlepší kamarád mého přítele Ondry a často jsme se scházeli ve čtyřech i s jeho přítelkyní Irenou.

Skončili jsme spolu v posteli

Ani nevím, kdy se to zlomilo. Najednou jsme po sobě se Zbyňkem začali pokukovat a občas si napsali. A pak přišla ta grilovací párty. Celý večer jsme si posílali peprné zprávy o tom, co bychom spolu mohli dělat. Ten den došlo na takovou konverzaci vůbec poprvé. Stáli jsme sotva metr od sebe. Fakt, že by nás mohl někdo nachytat, mě vzrušoval. Zřejmě i Zbyňka, protože alkohol udělal své a došlo i na první polibek.

Připadala jsem si jako ve snu! Představte si nejkrásnějšího kluka v okolí a on líbá právě vás! Mělo to rychlý spád. Nebrala jsem ohled na morální zábrany, nezáleželo mi na ničem. Dost brzy jsme se Zbyňkem skončili v posteli. Chtěla jsem jen být s ním a přestávalo mi záležet na Ondrovi. Stále jsem se s ním však neuměla rozejít.

Tajně jsme se scházeli celé měsíce

Vydrželi jsme to tajit celé měsíce. Nebylo to ale vůbec jednoduché. Samozřejmě, že už jsem ho tou dobou milovala. Dlouho mi sliboval, že se s Irenou rozejde. Přemýšlela jsem, jak to říct Ondrovi, nechtěla jsem mu ubližovat. Skrývali jsme se tak dlouho. Chtěla jsem do celého světa vykřičet, že tenhle nádherný chlap je můj! Ale copak to šlo? "Ještě to Ireně nemůžu říct, má teď nějaké problémy," vysvětloval mi Zbyněk. Opakoval to často. A já mu věřila.

Tehdy jsem nastoupila na vysokou školu do cizího města, a trochu jsme se odcizili. Přesto náš vztah přetrvával a já všem dál lhala. Zamykala jsem si telefon, s Ondrou jsme spolu skoro nespali a on nevěděl, co se děje. Mockrát se mě ptal, jestli nemám nikoho jiného. To, že by to mohl být Zbyněk, ho ale nenapadlo.

Jsem těhotná, ale nevím s kým

Pár týdnů zpátky přišel šok. Zjistila jsem, že jsem těhotná a vlastně nevím s kým. S Ondrou moc nespíme, ale pořád je tam jistá pravděpodobnost. Zkoušela jsem všechny možné kalkulačky, aby mi sdělily datum početí, a ptala se i doktora. Dokonce jsem šla ke kartářce. Ta řekla, že je to Zbyňkovo. Přála bych si, aby to bylo jeho. Konečně bychom byli spolu a on by se s Irenou rozešel.

Budu to muset říct, zatím nikdo nic netuší. Vím, že Ondrovi ublížím, ale už nejde jen o mě. Za poslední roky jsme spíše přátelé než vášniví partneři. Miluju Zbyňka. Neměla jsem odvahu mu říct do očí, že jsem těhotná, tak jsem mu napsala zprávu. Jen si to přečetl a už mi několik dní neodepsal. Vůbec nevím, co mám teď dělat.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články