Mia (31): Vedu úspěšnou firmu a vydělávám víc než můj muž. Proto se mi rozpadá manželství

Mia (31): Vedu úspěšnou firmu a vydělávám víc než můj muž. Proto se mi rozpadá manželství

Mia nikdy nedělala z peněz vědu a myslela si, že ani její přítel. Když ale založila firmu, která začala nadstandardně prosperovat, Hynek se jí pomalu měnil před očima. A rozhodně ne k lepšímu.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 05. 01. 2022 10:00

Když jsem budovala svou firmu, nečekala jsem, jak velký úspěch bude mít. Vlastně každá taková myšlenka začíná snem. A já byla neskutečně vděčná, že žijeme v době, kdy i žena může být úspěšnou a váženou byznysmenkou.

Přítel mě v mých aktivitách podporoval

S Hynkem jsme se potkali už v době, kdy se mi začínalo dařit. Říkal, jak mu imponuje, co dělám. On sám byl vedoucím on-line magazínu, a tak jsme si často povídali o tom, jaká úskalí s sebou nesou zaměstnanci a co musíme v práci řešit. Vnímala jsem nás tak, že jsme oba na stejné úrovni. Nikdy jsem si nepřipadala lepší nebo pracovitější.

Ten moment, kdy jsme si přestali rozumět, přišel ve chvíli, kdy jsem Hynka finančně přerostla. V otázce peněz jsem velmi otevřená, a tak jsem se nikdy netajila tím, jak na tom moje firma je. Mé společnosti se začalo znenadání (alespoň mně to tak přišlo) dařit a finančně jsem na tom byla velmi dobře.

Odmítl koupit dům, protože na něj nemá

Dokonce tak, že jsem za tři měsíce měla k dispozici částku, kterou jsme potřebovali na hypotéku jako oněch 20 %, které nás doposud brzdily. "Nelíbí se mi, že bys to musela dávat jen ze svého. Mělo by to být naše," rozčiloval se Hynek. "Hynku, ten dům bude náš, jsme manželé. V katastru budeme oba," uklidňovala jsem ho.

"Promiň, ale není mi to prostě příjemné. Pokud na to nemám i já, tak se dům kupovat nebude," uzavřel debatu. To pro mě však nepřicházelo v úvahu. Dům kousek za Prahou s takovou zahradou a vybavením, to se jen tak nevidí. Považovala jsem ho za splněný sen. Hynek byl však zásadně proti. A tak jsme o ten dům přišli. A takhle ještě o další tři.

Koupila jsem mu dovolenou v Dominikánské republice

"A snažíš se tu částku teda vydělat, když na tom tolik trváš?" rozčilovala jsem se. "Ale jo," pokrčil rameny. "Sakra, tohle nedává smysl, strč si to svoje ego někam a začni se chovat normálně. Ty peníze tu jsou. Akorát jdou ceny nahoru," snažila jsem se mu domluvit. On si ale trval na svém. "Teď se nic kupovat nebude," prohlásil rezolutně v době, kdy už nebýval moc doma a já na něj byla čím dál naštvanější.

Dům jsme na chvíli odložili a já usoudila, že je čas přijít na jiné myšlenky. K narozeninám jsem mu věnovala dovolenou v Dominikánské republice. Vždy po ní toužil. I mě válení u moře s drinkem v ruce neuvěřitelně lákala. "Skvělý, to bych si sám nikdy dovolit nemohl," ušklíbl se Hynek. Ignorovala jsem tuhle poznámku a nakonec jsme odletěli. Dovolená byla skvělá. Po návratu domů se ale vše vrátilo do starých kolejí.

Přišla jsem na to, že má milenku

Není to tak dávno, co jsem přišla na Terezu. Milenku. Zlomilo mě to. "Proč?" ptala jsem se ho. "Promiň mi to. Ona není jako ty. Tak úspěšná, suverénní. Když někam jdeme, platím za ní já. Potřeboval jsem si zase chvíli připadat jako chlap. Vždyť vedle tebe vypadám jako lůzr," mluvil naprosto otevřeně.

Teď mě přemlouvá, ať to ještě zkusíme. Ať začneme znovu. Já však pořád nevím, jestli je tak nevyzrálý, aby vedle sebe nesnesl úspěšnou ženu, nebo to byl jen nějaký úlet. To se mám vzdát firmy, aby si Hynek přišel plnohodnotně? Proč nemůžeme využít toho, že se mi v práci daří, a těšit se z peněz oba? Copak je to tak těžké?

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články