Míra (42): S dětmi jsem doma já, pro ženu je důležitější práce a nestará se o ně. Jsem na vše sám

Míra (42): S dětmi jsem doma já, pro ženu je důležitější práce a nestará se o ně. Jsem na vše sám

Míra se chtěl se svou ženou domluvit, jak to vymyslí s dětmi, které teď nemohou chodit do školy. Jeho žena v tom měla jasno, doma bude Míra. Ten je z toho špatný, protože o děti se stará sám.

Tereza Procházková
Tereza Procházková 21. 10. 2020 06:30

Jsem značně frustrovaný z celé situace, která se teď děje. Když se na jaře zavřely školy, měli jsme doma jenom jednoho školáka, mladší syn chodil do školky.

Chtěl jsem se dohodnout

Se starším Filipem (9) jsem se doma učil a mladšího Kubu vodil do školky, jenže ten teď začal chodit do první třídy, a to je teprve náročné. Mluvili jsme o tom doma s manželkou Alenou, chtěl jsem, abychom vymysleli nějaký plán, jak to celé uděláme.

Postavila mě před hotovou věc

„Já budu chodit do práce, takže doma budeš ty,“ řekla a tečka. Navíc mi sdělila, že bude chodit domů unavená a nehodlá ještě uklízet. S tím nemám problém, vždycky jsme si dokázali práci rozdělit a vytřít, naplnit myčku a dát prát umím také. Vadí mi, že jakmile přijde domů, místo toho, aby se zeptala dětí, jak se celý den měly, jak jim jde škola, tak si dá akorát sprchu a běží za kamarádkou.

Domů se vrací pozdě, když už usínám a brzy ráno zase mizí do práce. Kluci se mě ptají, kdy máma přijde a kdy si třeba společně zahrajeme karty, ale ona nemá zájem. Pro ni je teď na prvním místě jen práce a kamarádka. Spolu se ani nebavíme, nejenže není kdy, ale neodpovídá mi ani na zprávy, nezvedá telefony. Na kamarádku si čas udělá, ale na rodinu ne.

Nedopadne to dobře

Já jsem s kluky rád, i když je to  náročné. Máma se sestrou mi říkají, že Aleny chování není normální. „Každá matka má přece na prvním místě děti“, ale to Alena nemá. Když za ní minule přiběhl Kubík a chtěl ji obejmout, odehnala ho: „Prosím tě, běž si za tatínkem.“ Nikdy jsme neměli vztah, že by ona dělala všechno a teď mě chtěla potrestat, abych si to vyzkoušel. Vždy jsme se doplňovali, teď jsem ale na vše sám. Vařím, uklízím, peru, starám se o děti, učím je, chodím s nimi ven a ona se chodí domů jen vyspat.

Tohle nedopadne dobře, veškerá komunikace s ní je na nule. Když jsem koupil víno a jahody, že si uděláme fajn večer, vysprchovala se, vzala si to a zmizela za kamarádkou. Prý jí bude dělat nehty, tak ať k tomu něco mají a dala mi na stůl sto korun. Řekl jsem jí, jestli se nezbláznila, ale začala křičet, že ji nebudu zakazovat, aby se s ní vídala. To, že neviděla pořádně děti několik dní, jí nevadí.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články