Naďa (26): Už jsme s přítelem plánovali dům i rodinu. Jenže pak se ze zahraničí vrátil můj ex

Naďa (26): Už jsme s přítelem plánovali dům i rodinu. Jenže pak se ze zahraničí vrátil můj ex
Zdroj: Pixabay

Naďa si s Patrikem začala z trucu poté, co ji opustil Ondra. Časem však svůj postoj k novému příteli přehodnotila. Teď kupují dům a baví se o rodině. Naďa by byla opravdu šťastná, kdyby se Ondra nevrátil ze zahraničí a nevypili u něj jednoho večera láhev vína...

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 22. 01. 2022 08:00

Vždy jsem si přála vlastní dům. Už od dětství mi chybělo zázemí. Moje matka byla na chlapy a nebála se je střídat. Každou chvíli jsme se tak stěhovaly k někomu jinému. Už tehdy jsem se zařekla, že takhle já žít rozhodně nebudu. Často jsem si jako malá hrála na rodinu. Vyprávěla jsem panenkám, že tu tatínek není, protože hodně pracuje, ale brzy se k nám vrátí. Vždy jsem opakovala: "Miluje nás a večer bude s námi." Obyčejná věta, která pro mě znamenala strašně moc.

Začala jsem si s ním z trucu

S Patrikem jsem šla do vztahu tak trochu na truc. Krátce předtím se se mnou totiž rozešel Ondra, moje životní láska. Chtěl ještě vidět svět, a tak odjel studovat do zahraničí. Patrik byl jeho kamarád. Když jsem s ním začala chodit, myslela jsem si, že to Ondru rozčílí, ale to se nestalo. "Moc ti to přeju. Zasloužíš si být šťastná," poznamenal jen.

Patrik byl skvělý kluk. Vzdělaný, sečtělý. Nebylo téma, o kterém by se s ním nedalo mluvit. Obdivovala jsem ho a něco na něm se mi opravdu líbilo. Nebyla to láska, ale zájem jsem cítila. Osud tomu tak chtěl, že jsem v začátcích našeho vztahu přišla o bydlení. "Tak pojď ke mně, určitě to zvládneme," nabídl mi Patrik. Ať byla moje hrdost sebevětší, neměla jsem na výběr. Zkrátka jsem neměla peníze na vlastní byt.

Vrátil se někdo, ke komu jsem své city už dávno pohřbila

Takhle to začalo a trvá to už tři roky. Nedávno začal Patrik uvažovat o koupi domu. Zmínil se i o dětech, rodině. "Už bych chtěl, víš?" řekl. A to byl moment, kdy se mi ozvala nenaplněná touha z dětství. Nadšeně jsem souhlasila. Já přece chci dům, chci rodinu, chci někam patřit! Začali jsme chodit po prohlídkách a uvažovat, co by se nám asi tak líbilo. A pak se vrátil Ondra. Najednou, nečekaně.

Chtěl mě vidět a já neváhala. Zajela jsem za ním, vypili jsme láhev vína... Nejsem na to pyšná, ale tu noc jsme si na sobě oblečení rozhodně nenechali. Bylo to jako vrátit se do minulosti. Jeho vůně, šarm, vtipy. Nic mi neslibuje, ani ode mě nic nechce. Za pár týdnů se vrací zpátky do zahraničí. Já na něj ale nemůžu přestat myslet. Zároveň nechci ohrozit to, co mám s Patrikem. Ale skoro si přijdu, jako by moje srdce svádělo boj s rozumem...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články