Nikola (34): Naše děti obléká jen manžel, já podle něj nemám vkus. Dost mě to uráží

žena
Zdroj: Freepik.com

Paní Nikola se svým manželem řeší nelehký spor. Manželovi se nezamlouvá, jak Nikola obléká jejich děti, a tak se rozhodl, že se do toho vloží. Bohužel nebere ohledy na to, zdali se to dětem líbí, nebo ne. Nikola kvůli tomu zjistila, že se manželovi nelíbí ani její vkus. Jediný, kdo je spokojený, je manžel. Ostatní trpí. Jak se to dá vyřešit?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 17. 09. 2020 06:30

Jirky jsem si všimla na jedné firemní akci, když se spojila oddělení a oslavoval se úspěch firmy. Zaujal mě tím, že byl velmi dobře oblečený. Vyloženě vyčníval mezi ostatními muži. Byla jsem na něj zvědavá, tak jsem se pustila do lovení. Moc práce to nedalo a dnes je to devět let, co jsme manželé.

Vadí mu, jak chodím oblékaná

Když jsme šli spolu někam nakupovat oblečení, bylo vidět, jak ho to baví. Vyloženě se v tom vyžíval. Musím uznat, že na chlapa má dobrý vkus a dokáže si skvěle vybrat. Dokonce mi párkrát nabídl, že půjde se mnou a také mě hezky obleče. Odmítla jsem to, protože si chci oblečení vybrat podle sebe.

To, že mu vadí, jak chodím oblékaná, jsem se dozvěděla až po tom, co se narodily naše děti. Máme holčičku Editu (7) a Vildu (5). Dokud to byla miminka, nikdy mi do jejich šatníku nemluvil. Spokojil se s tím, co jsem nakoupila já. Poslední léto před nástupem dcery do školky se ale rozhodl, že je třeba ji dobře a hezky obléknout. Jeli jsme spolu do obchodu. Když jsem vzala do ruky první šatičky, okřikl mě: ,, Dnes vybírám dětem oblečení já.“ Musím se přiznat, že mi to úplně nesedlo. Jako matka své holčičky jsem jí chtěla dopřát to, co se líbilo i jí. V jejím věku se děti oblékají podle dětských filmů, které zrovna letí. Ani ona sama si nemohla vybrat šaty s vílou.

Oblékl ji tak, jako kdyby jí bylo třicet let a měla jít na důležitou schůzku. Černé šaty s bílou kytkou, k tomu boty, které bych se styděla vzít i ve svém věku. Edita z toho byla smutná, vůbec se jí to nelíbilo, ale Jirka si trval na svém.

Já podle manžela nemám vkus

Syna narval do nějaké košile s kravatou. Sháněl kalhoty s puky. Chtěl, aby k tomu měl polobotky. Já jsem pochopila, o co mu jde, ale děti se v tom necítily dobře a mám pocit, že jim to ani neslušelo. Bohužel, moje slovo nevyhrálo. Zatímco si Jirka v autě liboval, jak dobře vybral, děti bručely a já byla naštvaná. Pronesla jsem něco ve smyslu: ,,To můžou školky přeskočit a jít rovnou do práce.“Jirka se na mě utrhl, že jsou konečně po tolika letech dobře oblečení, protože jejich matka nemá vůbec žádný vkus.

Dodal: ,,Podívej se, jak chodíš oblékaná ty, jak stará mladá, nelíbí se mi to." Koukala jsem na něj s otevřenou pusou. To zkrátka přehnal. Tolik let mlčel a teď mu to vadí? Při nakupování oblečení jsem se dozvěděla, že se za mě vlastně stydí. Nemám podle něj vkus. To, že holka ve 3 letech vejde do školky v šatech, které nesnáší, to jí ten nástup určitě ulehčí. Dodnes vybírá šatník dětem manžel. Děti mě prosí, že to nechtějí nosit, ale on neslyší ani jejich prosby. Doufám, že to oblečení zničí, aby pochopil, že jsou to jen děti.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články